Гарбузово-сирна запіканка: як приготувати апетитну страву
Крім того, рецепт стане у пригоді людям, які дотримуються дієти.
Інгредієнти:
- Сир - 450 г
- Гарбуз - 450-500 г
- Яйця - 5 шт.
- Цукор - 200 г
- Крохмаль - 2 ст. л.
- Сметана - 100 г
- Цедра апельсина - 1 шт.
Приготування:
1. Для початку займемося сирною масою. У сир треба висипати 100 грамів цукру, вбити 2 яйця, всипати 1 ложку крохмалю і збити все блендером. 2. Перед приготуванням другої частини запіканки потрібно попередньо запекти гарбуз у духовці, а потім подрібнити його до стану пюре. 3. У гарбузове пюре слід додати 70 грамів цукру, 2 яйця, ложку крохмалю, а також апельсинову цедру, яку треба раніше натерти на дрібній тертушці. 4. Гарбузову масу теж необхідно збити блендером, а потім підготувати форму для запікання, застеливши її пергаментним папером та змастивши маслом. 5. Потім необхідно викласти на середину форми ложку сирної маси, зверху – гарбузової, і продовжувати цю дію, поки форма не заповниться. 6. Зверху страву можна замазати гарбузовою масою і відправити в духовку хвилин на 30-40, встановивши температуру 180 градусів. 7. Поки запіканка готується, підготуємо заливку. 100 грамів печеного гарбуза необхідно змішати зі сметаною, вбити 1 яйце, додати 20 грамів цукру і збити за допомогою блендера. 8. Підготовлену заливку треба розподілити на поверхні спеченої запіканки і поставити страву в духовку ще на 10 хвилин.

Як отримати рекордний урожай смородини: ефективне підживлення, яке варто внести у лютому

Смородина — одна з найпопулярніших ягідних культур, і її врожайність безпосередньо залежить від правильного догляду. Традиційні методи підживлення, такі як компост чи торф, не завжди дають очікуваний результат.
переглядів: 102
Як не обморозитися взимку: поради медиків

Морозні та вітряні погодні умови, що спостерігаються в Україні, значно підвищують ризик обмороження. Найбільш уразливими залишаються відкриті ділянки тіла — ніс, вуха, щоки, підборіддя, а також пальці рук і ніг.
переглядів: 172
10 незвичних традицій святкування Дня Валентина у різних країнах

День святого Валентина – це свято, яке відзначають у багатьох країнах світу, але традиції його святкування можуть значно відрізнятися. Десь прийнято дарувати солодощі та квіти, а в деяких культурах цей день набуває зовсім неочікуваних форм.
переглядів: 345
Поминальні дні 2025 року: коли вшанувати пам’ять померлих

Поминальні дні – це особливий час, коли родини відвідують кладовища, згадують своїх рідних і моляться за упокій їхніх душ. У 2025 році традиційні дні поминання померлих припадають на кілька важливих дат.
переглядів: 384
Як у Рівному підписати декларацію з сімейним лікарем?

Підписати декларацію з лікарями «первинки» в закладах охорони здоровʼя Рівненської міської ради може кожен, хто ще не встиг це зробити.
переглядів: 373