Ми у Facebook
05.11.2023, 13:25

Гарбузово-сирна запіканка: як приготувати апетитну страву

Щодо корисності гарбуза ніхто не сперечатиметься. Найкраще комбінувати гарбуз із іншими інгредієнтами, наприклад, приготувавши запіканку. Дуже цікавий смак виходить, якщо поєднати гарбуз із сиром. Гарбузово-сирна запіканка – це не тільки дуже корисна страва, але й неймовірно смачна та приваблива на вигляд.

Крім того, рецепт стане у пригоді людям, які дотримуються дієти.

Інгредієнти:

- Сир - 450 г
- Гарбуз - 450-500 г
- Яйця - 5 шт.
- Цукор - 200 г
- Крохмаль - 2 ст. л.
- Сметана - 100 г
- Цедра апельсина - 1 шт.

Приготування:

1. Для початку займемося сирною масою. У сир треба висипати 100 грамів цукру, вбити 2 яйця, всипати 1 ложку крохмалю і збити все блендером. 2. Перед приготуванням другої частини запіканки потрібно попередньо запекти гарбуз у духовці, а потім подрібнити його до стану пюре. 3. У гарбузове пюре слід додати 70 грамів цукру, 2 яйця, ложку крохмалю, а також апельсинову цедру, яку треба раніше натерти на дрібній тертушці. 4. Гарбузову масу теж необхідно збити блендером, а потім підготувати форму для запікання, застеливши її пергаментним папером та змастивши маслом. 5. Потім необхідно викласти на середину форми ложку сирної маси, зверху – гарбузової, і продовжувати цю дію, поки форма не заповниться. 6. Зверху страву можна замазати гарбузовою масою і відправити в духовку хвилин на 30-40, встановивши температуру 180 градусів. 7. Поки запіканка готується, підготуємо заливку. 100 грамів печеного гарбуза необхідно змішати зі сметаною, вбити 1 яйце, додати 20 грамів цукру і збити за допомогою блендера. 8. Підготовлену заливку треба розподілити на поверхні спеченої запіканки і поставити страву в духовку ще на 10 хвилин.





На правах реклами