Ми у Facebook
05.11.2023, 20:00

Пиріжки на картопляному відварі: неймовірно смачний рецепт

Так давно хотіла смажені пиріжки, довго збиралася саме за цим рецептом робити і ось - мрія, збулася!
Тісто:
250 мл картопляного відвару, можна зберегти в холодильнику дня 2 не більше, якщо не збіглися дні з варенням картоплі
1 п. сухих дріжджів (7 г) або 20 г свіжих
1 ст. л. цукру
1 ст. л. майонезу
сіль не потрібна відвар солоний
400-450 г борошна
3 ст. л. соняшникової олії

Начинка будь-яка, у мене залишок від вареників з картоплею та грибами та тушкована капуста.

Приготування:

У 100 мл теплого відвару картопляного розпустити дріжджі, додати цукор, все добре перемішати і залишити в бік на 15 хвилин до появи бульбашок.

Після додати теплий відвар, що залишився, майонез, всипати половини борошна - перемішати.

Потім влити 40 мл олії і знову перемішати.

Далі досипати борошно, що залишилося (дивіться обережно, я відразу відміряла 400 г, а потім, ну півсклянки додала) і в кінці замісу останні 20 г масла.

Добре вимісити тісто.

Тісто приємне на дотик, не липне до столу (у мене, ну трохи липло, не ризикнула додати ще муки).

Чашку з тістом накрити і залишити на 1 годину.

Далі розділити тісто на частини та формувати пиріжки на злегка присипаним борошном поверхні.
Висота тесту десь 4-5 мм (бажаєте товщі-робіть товщі). Вони так добре підросли на вистоях.
І смажити в добре розігрітій олії на вогні нижче середнього.

Ой, скажу я вам, смачне тісто, і вранці був шкідливий сніданок пиріжками (ну не вбивати ж себе, якщо захотілося так пиріжків), тісто, що охололо, залишилося таким же м'яким і смачним.

Спробуйте, не пошкодуєте!

Приємного вам пиріжкопоїдання!





На правах реклами