Ми у Facebook
08.11.2023, 11:05

У жителя Рівненщини виявили новий субваріант коронавірусу: що відомо

У 20-річного жителя Рівненщини підтвердили випадок захворювання на новий субваріант коронавірусу «Пірола». Про це повідомили у МОЗ України.

Виокремити випадок «Піроли» вдалося завдяки секвенуванню — лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу.

Симптоми субваріанту «Піроли» такі ж, як і при інших варіантах COVID-19: нежить, підвищена температура, кашель, головний біль, втома, втрата нюху або смаку, можливе подразнення очей та висипи.

Однак через велику кількість мутацій “Пірола” швидше вражає ослаблений імунітет.

Новий субваріант вірусу (BA.2.86) під назвою «Pirola» вперше був зафіксований влітку в Ізраїлі, потім його виявили в США, Данії та Великобританії. У серпні ВООЗ опублікувала оцінку ризику нового штаму коронавірусу як такого, що потребує моніторингу на рівні кожної країни.

За минулий тиждень в Україні зареєстровано 9 480 випадків COVID-19. Коронавірус забрав життя 45 українців, серед яких — одна дитина до 4 років. Вакцинація залишається єдиним способом набути імунітет та в разі захворювання перенести його легше й знизити рівень ускладнень під час хвороби.





На правах реклами