08.11.2023, 16:32
Булочки з ізюмом, як у школі: бабусин рецепт
Найсмачніші, м'які булочки, дівчатка.
Це той самий рецепт, який у школі купували , пам'ятаєте ?
М'які, пухнасті та ароматні.
Моя бабуся також готувала для школярів.
Тому, зберігайте та готуйте на радість.
Це той самий рецепт, який у школі купували , пам'ятаєте ?
М'які, пухнасті та ароматні.
Моя бабуся також готувала для школярів.
Тому, зберігайте та готуйте на радість.
Для опари
180 мл води(тепла)
1,5 ч/л дріжджі
1 ст/л цукру
4 ст/л борошна
Для тіста:
Вся опара
500 мл молока (тепле)
3 -4 яйця
4 ст/л раст.масло
30 г вершкове масло
0,5 ст цукру (виходить не солодко)
1 кг борошна (+-, відразу не треба додавати, додавайте поступово, повинно вийде м'яке тісто)
Сіль
Ванілін
- для опари, всі вказані інгредієнти приєднайте, перемішайте до однорідності і залиште в тепле місце на 30-45 хвилин.
- на опару додаємо яйця, цукор, молоко, олію і поступово додаємо борошна.
- замішуємо м'яке, не липке тісто, приблизно 10 хвилин.
- потім додаємо 10 г вершкова олія і 2 ст/л олія, продовжуємо замішувати ще хвилин 5-8.
- тісто відправляємо в тепле місце на годину, потім обминаємо, додаємо родзинки, 3ст/л рослинне масло і добре замішуємо.
- Відправляємо назад підніматися приблизно на годину.
- потім ділимо тісто на шматочки і розкачаємо рівні кульки, замовляємо рушникам і залишаємо ще годину підніматися.
- змазуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусів.
- після духовки, доки булочки гарячі, змащуємо медом.
180 мл води(тепла)
1,5 ч/л дріжджі
1 ст/л цукру
4 ст/л борошна
Для тіста:
Вся опара
500 мл молока (тепле)
3 -4 яйця
4 ст/л раст.масло
30 г вершкове масло
0,5 ст цукру (виходить не солодко)
1 кг борошна (+-, відразу не треба додавати, додавайте поступово, повинно вийде м'яке тісто)
Сіль
Ванілін
- для опари, всі вказані інгредієнти приєднайте, перемішайте до однорідності і залиште в тепле місце на 30-45 хвилин.
- на опару додаємо яйця, цукор, молоко, олію і поступово додаємо борошна.
- замішуємо м'яке, не липке тісто, приблизно 10 хвилин.
- потім додаємо 10 г вершкова олія і 2 ст/л олія, продовжуємо замішувати ще хвилин 5-8.
- тісто відправляємо в тепле місце на годину, потім обминаємо, додаємо родзинки, 3ст/л рослинне масло і добре замішуємо.
- Відправляємо назад підніматися приблизно на годину.
- потім ділимо тісто на шматочки і розкачаємо рівні кульки, замовляємо рушникам і залишаємо ще годину підніматися.
- змазуємо яйцем і відправляємо в духовку при 200 градусів.
- після духовки, доки булочки гарячі, змащуємо медом.

Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина Марченко Переглядів: 1182Інші статті рубрики:
Рівненські спортсмени вибороли нагороди на націоналних змаганнях

Софія Кушнір із Сарненщини стала чемпіонкою України з вільної боротьби, а березнівчанин Андрій Семенчук виборов бронзу на Кубку України з греко-римської боротьби
переглядів: 207
У квітні на Рівненщині одружилися 294 пари

Серед новостворених родин традиційно багато військових.
переглядів: 211
На Рівненщині очікуються заморозки

Попередження про заморозки на Рівненщині: оголошено жовтий рівень небезпеки.
переглядів: 430
Померла 21-річна військова з Рівненщини

5 травня 2025 року під час проходження військової служби передчасно обірвалося життя солдата Яхимович Софії Павлівни, 2004 р.н., жительки села Топча.
переглядів: 577
Рівненський гвардієць здобув три «золота» на змаганнях «Київ незламний»

Понад 500 ветеранів, військовослужбовців і курсантів взяли участь у змаганнях «Київ незламний».
переглядів: 369