Ми у Facebook
08.11.2023, 20:30

Стіни польської школи прикрасить мурал рівненського художника

За інформацією Рівненської обласної ради, одну зі стін ліцею у польському містечку Гурово-Ілавецьке прикрасить мурал із сюжетом на українську тематику.
Одна з польських шкіл отримає новий мурал, створений рівненським художником

Виконавцем цього проекту є відомий мураліст із Рівного, Костянтин Качановський.

Ідея створення муралу належить голові Рівнеобларади, Андрію Караушу. Під час своєї робочої поїздки до Польщі він вручив керівництву навчального закладу відповідний сертифікат.

Зазначено, що в Гурово-Ілавецькому містечку з 1990 року діє найбільший в Польщі Комплекс шкіл із українською мовою навчання. Тут навчаються діти із різних регіонів воєводства, а також з України. На сьогоднішній день у цьому навчальному закладі навчаються майже 200 учнів, половина з яких є українцями, включаючи переселенців із Рівненщини.

Директорка комплексу, Ольга Сич, яка також має українське коріння, розповіла, що їхня школа взяла на себе прийом численних біженців після російського вторгнення в Україну. Цей заклад продовжує надавати гуманітарну допомогу.

"Український мурал стане подарунком для всіх, хто виражає підтримку України та оберігає нашу історію та культуру", - зазначили в Рівнеоблраді.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ