Ми у Facebook
12.11.2023, 17:10

Блокування польсько-українського кордону: у понеділок заплановані переговори сторін

Майже тиждень триває страйк перевізників на польсько-українських прикордонних переходах. Навіть попри смерть українського водія на польській стороні протестувальники не збираються згортати свою акцію.
У понеділок, 13 листопада, відбудеться зустріч представників України та Польщі, на якій обгорять розблокування пунктів пропуску.

На зустріч запрошені представники Міністерства інфраструктури Польщі, представники воєводств, директорату Єврокомісії з питань мобільності, посольства України в Польщі та перевізники.

54-річний українській водій помер у своїй вантажівці перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин» в Хельмі

"Завтра ми йдемо з вимогами відновлення комерційних дозволів для українських і польських перевізників, з виключенням польських і європейських автомобілів системи єЧерга, а також з відкликанням і припиненням видачі ліцензій для вантажівок з іноземним капіталом, з-за меж Європейського Союзу", – повідомив RMF FM Томаш Борковський, член Комітету захисту перевізників і роботодавців транспорту, а також голова страйку в Корчовій.

Заступник міністра Сергій Деркач буде представляти Міністерство відновлення. В результаті переговорів Деркача і державного секретаря Міністерства інфраструктури Польщі Рафала Вебера українська сторона вже вирішила два питання, які були порушені польськими колегами. Це стосується ефективності смуг для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ і покращення функціоналу системи "єЧерга", зокрема можливості заміни водія для порожніх вантажівок.

Одночасно українська сторона знову висунула пропозицію польським колегам щодо запуску порожнього транспорту через пункт пропуску Угринів – Долгобичув, де існує відповідна смуга.





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини