Ми у Facebook
14.11.2023, 23:55

Рівненська плавчиня представить Україну на чемпіонаті світу

У темряві воєнного часу, коли Україна стоїть на захисті своєї незалежності, спорт стає не лише ареною змагань, але й важливим символом сили, єдності та національної гордості.


Адже черговий раз доводить нескореність нації. Тож попри виклики та складнощі сьогодення, перемоги українських спортсменів набувають особливого значення. Вони спонукають пишатися успіхами земляків, але водночас стають джерелом натхнення для всього народу. Рівненська плавчиня Катерина Дікіджі підкорювала європейські та олімпійські вершини. Зараз же, коли професійний спорт для неї, здається, залишився позаду, рівнянка знайшла гарний спосіб нагадати кожному в світі на що здатні непереможні українці.



Ім’я Катерини Дікіджі добре відоме у спортивних колах. Іще більше у колах професіоналів-плавців. Адже з 6 років вона професійно займалася плаванням, підкорювала п’єдестали змагань різного рівня упродовж 17 років. У 16 років Катерина завоювала дві золоті медалі на молодіжному чемпіонаті Європи з плавання 2007 року на дистанції 50 та 100 метрів вільним стилем. Вона — багаторазова чемпіонка України, учасниця ХХІХ Олімпійських ігор 2008 року в м. Пекін (Китай). У рідному місті Катерина удостоєна почесних звань “Жінка року” та “Гордість Рівного — 2007”. Коли професійна кар’єра залишилися позаду майстер спорту з плавання, Заслужений тренер України Катерина Дікіджі не опустила руки, а продовжила займатися улюбленою справою — плаванням. У 2016 році в рідному Рівному заснувала плавальний клуб "Red Shark", який працює з дітками та дорослими. Проте і цього для олімпійського духу чемпіонки виявилось замало.



- Не зважаючи на більш ніж 10-річну перерву після професійного спорту, я знову повернулася до плавання, - розповіла Катерина Дікіджі ексклюзивно для ogo.ua. - Але зараз моя мета – це самовдосконалення, нові емоції та враження від змагань. Тож відкрила для себе плавання на відкритих водоймах. Воно суттєво відрізняється від плавання в басейні, це неймовірні відчуття, і мені завжди було дуже цікаво спробувати свої сили на таких змаганнях. Вже після першої участі я настільки була у захваті, що надалі вирішила не зупинятися.

Розпочинати рівнянка вирішила із українських змагань. Цього року взяла участь у чотирьох всеукраїнських запливах на озерах. Результат потішив, адже Катерина зайняла перші місця на дистанціях 1,5 км та 2,5 км.

Новим викликом для неї став Oceanman. Це міжнародна серія запливів на відкритій воді, які проходять етапами в різних країнах світу на різних дистанціях. Oceanman унікальний міжнародний проект, що дає можливість випробувати власні сили, витривалість і сміливість. Він викликав великий інтерес серед українських плавців - як професіоналів, так і аматорів.
З 2018 року Україна стала однією з країн, де проводяться відбіркові тури з плавання на відкритій воді. А 11 та 12 листопада один з етапів змагань Oceanman відбувся в Дубаї. Саме тут і спробувала свої сили Катерина Дікіджі.

- Мрії не працюють, поки не працюєш ти. Отож вирішила не відставати. Oceanman стали для мене вже п’ятими змаганнями на відкритій воді цього року, але перші у морі. Це новий досвід для мене і звичайно мій виклик, тож я пишаюся цим, - каже Катерина.



І пишатися є причина. Адже на Oceanman в Дубай рівненська плавчиня здобула перемогу на дистанції 1,5 км у своїй віковій категорії (30-39) серед 148 учасниць. А також посіла друге місце в абсолюті серед 300 учасників різних вікових груп. Такі результати дозволили нашій землячці отримати слот на участь у чемпіонаті світу в Пхукеті (Тайланд), який відбудеться з 29 листопада по 3 грудня цього року.

Перемоги на спортивних аренах перетворюються на важливий елемент патріотичного духу, дарують надію та підтримку у важкі часи. Вони стають виразом сили нації, яка, не зважаючи на випробування, продовжує вести боротьбу і прагне до нових висот, нагадуючи всім, що дух перемоги — невичерпний ресурс, який може змінити хід подій і додати світла в темряву воєнних буднів.



Тож зичимо Катерині успіхів та перемог! Вболіваємо за наших!





На правах реклами