Ми у Facebook
17.11.2023, 18:12

Чебуреки з картоплею: рецепти пісних страв до кожного столу

Смачні рум'яні чебуреки з картоплею відмінно підходять для посту. Картоплю можна варити тоді, коли замішується тісто.
Пісні чебуреки можна приготувати з різними начинками.

Для тіста знадобиться борошно вищого ґатунку. Рекомендується обсмажувати цибулю та додавати в начинку разом із залишками олії.

Чебуреки з картоплею можна подавати до столу із супом, розсольником або просто з чашкою чаю.

ІНГРЕДІЄНТИ на 8 порцій:

Для тіста:
Пшеничне борошно 2.5 скл.
Вода 1 скл.
Сіль 0.5 чайн.л
Перець чорний мелений 0.25 чайн.л

Для начинки:
Сіль за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Картопля 2 шт.
Олія 50 мл

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Час приготування: 30 хв

1. Очистити картоплю та відварити до м'якості. Просіяти пшеничне борошно. Додати в борошно сіль і чорний перець, перемішати.
2. Налити в борошно теплу воду і замісити густе тісто.
3. Цибулю дрібно порізати, обсмажити до рум'яного кольору.
4. Відварену картоплю розім'яти в пюре і з'єднати з цибулею, перемішати. За смаком насипати сіль та чорний перець.
5. З тіста розкотити коржики діаметром приблизно 10 см. Покласти картопляну начинку на один край. Накрити тістом начинку, край защипати вилкою.
6. Чебуреки обсмажити в олії із двох сторін до золотистого кольору. Подати до столу теплому вигляді. Смачного!





На правах реклами