Ми у Facebook
19.11.2023, 08:01

Недільний ранок розпочинається з сніданку: як приготувати яйце пашот у мікрохвильовці

Дуже просто, дуже швидко, для всієї родини! Яйце пашот в мікрохвильовій печі робиться досить легко і це не займає багато часу. Його можна подати не тільки на сніданок, але також воно ефектно виглядає, якщо їм прикрасити або доповнити різні страви.
ІНГРЕДІЄНТИ ( на 1 порцію)

Яйця 1 шт.
Вода 200 мл
Виноградний оцет 1 стол.л
Сіль за смаком

Покрокове приготування
Час приготування: 5 хв


Крок 1.
Як зробити яйце пашот у мікрохвильовій печі? Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Яйця, звичайно, краще брати домашні, бажано більше. Перед використанням перевірте яйце на свіжість: опустіть яйце в ємність із водою кімнатної температури – свіже яйце опуститься на дно, а несвіже підніметься нагору. Оцет підійде будь-який 6-9%: пригодиться і яблучний, і виноградний, і звичайний без добавок.

Крок 2
Нам знадобиться нормальна вода, найкраще фільтрована, т.к. готувати яйце ми без шкаралупи безпосередньо у цій воді, тому вода з-під крана не підійде. Налийте воду в ємність, придатну для використання в мікрохвильовій печі (такий посуд у жодному разі не повинен містити металевих частин, а також малюнків з блискітками - вони іскритимуть). Також посуд повинен бути і досить глибоким. Додайте у воду оцет і розмішайте.

Крок 3
Перемішайте ложкою або вилкою, або ще по колу. Досить швидко, намагаючись створити в центрі щось на кшталт виру - воронки.


Крок 4.
Яйце дуже добре вимийте у проточній воді з содою, найкраще навіть скористатися спеціальною щіткою, тому що на поверхні яйця можуть бути шкідливі бактерії. Акуратно вбийте яйце, обов'язково зберігаючи цілий жовток.

Крок 5.
Поставте в мікрохвильову піч. Приблизний час приготування: для потужності від 1000 і вище – достатньо буде 40 секунд, 800 – 1 хвилина, 600 – 1,5 хвилини. Раджу поекспериментувати саме з вашим приладом, оскільки незважаючи на простоту цього рецепту, час готовності страви залежить і від конкретної моделі мікрохвильової печі, і від кількості чашок (продуктів) в ній. Якщо процес піде занадто швидко, яйце може "вибухнути" так що мікрохвильову піч доведеться мити.

Крок 6
Ось так виглядає готове яйце після мікрохвильової печі. Обережно: не обпікніть руки, дістаючи посуд з мікрохвильової печі - вона може бути дуже гаряча! Наше яйце пашот у мікрохвильовій печі у воді готове.

Крок 7.
Викладіть яйце на тарілку для подачі і тільки тепер посоліть до смаку.

Крок 8
Подавайте яйце пашот зроблене в мікрохвильовій печі з оцтом зі свіжими овочами і зеленню. Також таке яйце дуже доречно додати в овочевий салат, таким чином прикрасивши його. Або ж викласти зверху на м'ясний стейк чи скибочку хліба. Смачного!

Яйце-пашот - це щось подібне до вареного некруто яйця, тільки приготовленого не в шкаралупі, а у воді.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ