Недільний ранок розпочинається з сніданку: як приготувати яйце пашот у мікрохвильовці
Яйця 1 шт.
Вода 200 мл
Виноградний оцет 1 стол.л
Сіль за смаком
Покрокове приготування
Час приготування: 5 хв
Крок 1.
Як зробити яйце пашот у мікрохвильовій печі? Підготуйте усі необхідні інгредієнти. Яйця, звичайно, краще брати домашні, бажано більше. Перед використанням перевірте яйце на свіжість: опустіть яйце в ємність із водою кімнатної температури – свіже яйце опуститься на дно, а несвіже підніметься нагору. Оцет підійде будь-який 6-9%: пригодиться і яблучний, і виноградний, і звичайний без добавок.
Крок 2
Нам знадобиться нормальна вода, найкраще фільтрована, т.к. готувати яйце ми без шкаралупи безпосередньо у цій воді, тому вода з-під крана не підійде. Налийте воду в ємність, придатну для використання в мікрохвильовій печі (такий посуд у жодному разі не повинен містити металевих частин, а також малюнків з блискітками - вони іскритимуть). Також посуд повинен бути і досить глибоким. Додайте у воду оцет і розмішайте.
Крок 3
Перемішайте ложкою або вилкою, або ще по колу. Досить швидко, намагаючись створити в центрі щось на кшталт виру - воронки.
Крок 4.
Яйце дуже добре вимийте у проточній воді з содою, найкраще навіть скористатися спеціальною щіткою, тому що на поверхні яйця можуть бути шкідливі бактерії. Акуратно вбийте яйце, обов'язково зберігаючи цілий жовток.
Крок 5.
Поставте в мікрохвильову піч. Приблизний час приготування: для потужності від 1000 і вище – достатньо буде 40 секунд, 800 – 1 хвилина, 600 – 1,5 хвилини. Раджу поекспериментувати саме з вашим приладом, оскільки незважаючи на простоту цього рецепту, час готовності страви залежить і від конкретної моделі мікрохвильової печі, і від кількості чашок (продуктів) в ній. Якщо процес піде занадто швидко, яйце може "вибухнути" так що мікрохвильову піч доведеться мити.
Крок 6
Ось так виглядає готове яйце після мікрохвильової печі. Обережно: не обпікніть руки, дістаючи посуд з мікрохвильової печі - вона може бути дуже гаряча! Наше яйце пашот у мікрохвильовій печі у воді готове.
Крок 7.
Викладіть яйце на тарілку для подачі і тільки тепер посоліть до смаку.
Крок 8
Подавайте яйце пашот зроблене в мікрохвильовій печі з оцтом зі свіжими овочами і зеленню. Також таке яйце дуже доречно додати в овочевий салат, таким чином прикрасивши його. Або ж викласти зверху на м'ясний стейк чи скибочку хліба. Смачного!
Яйце-пашот - це щось подібне до вареного некруто яйця, тільки приготовленого не в шкаралупі, а у воді.
яйце пашот, яйце пашот у мікрохвильовці, пп сніданок, сніданок
Сьогодні можна безкоштовно записатися у бібліотеку
До Дня української писемності та мови 26 та 27 жовтня у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці всім дарують безплатний запис, аби ви могли насолодитися читанням цікавих книг з книжкових полиць без перешкод!
переглядів: 263
Яєчний рол: швидкий та корисний сніданок
Пропускати ранкову трапезу небажано, адже саме сніданок забезпечує зарядом енергії та сили на весь день. Однак багато хто відмовляється від нього через брак часу.
переглядів: 274
Сирні конверти з яблуками: цікавий осінній рецепт
Сирні конвертики з яблуками - дуже простий і смачний рецепт
переглядів: 1914
Як замаринувати білі гриби на зиму
Сушили, заморожували, то ще й законсервуйте. Цей рецепт смачних маринованих білих грибочків на зиму стане вашим улюбленим.
переглядів: 3958
Рецепт маринованих опеньків: швидко і смачно
Мариновані опеньки – це чудове доповнення до святкового столу або до звичайної вечері. Їх легко готувати, і вони здивують насиченим смаком.
переглядів: 384