Ми у Facebook
19.11.2023, 14:22

Як вибрати стиглу хурму: 3 основних правила

Восени та взимку на прилавках можна побачити хурму. Ці солодкі плоди люблять багато хто. І справа не лише в особливому смаку.
Справа в тому, що хурма – корисний фрукт, який покращує травлення, підвищує еластичність судин та добре позначається на настрої.

При цьому вибирати продукт слід уважно. Важливо враховувати, що на шкірці не повинно бути серйозних пошкоджень, а колір має бути насиченим. Також вважається, що м'якіші плоди будуть солодкими.

Буває, що при покупці фрукти виявилися надто терпкими, але впоратися із проблемою можна дуже легко.

Фахівці рекомендують на деякий час покласти плоди у морозилку. Якщо потрібно дати фруктам дозріти, то прискорити процес можна, якщо залишити хурму в одному пакеті з бананами або яблуками за кімнатної температури.

Крім цього, необхідно враховувати, що є кілька сортів.

"Королек" або шоколадна хурма відрізняється яскравим забарвленням і більш коричневою м'якоттю. При цьому чим темніша хурма, тим вона соковитіша.

«Бичаче серце» - це м'якіші плоди.

«Медова» хурма формою нагадує мандарин, але смак такого фрукта м'якший, «медовий».

"Ромашка" або інжирна хурма вважається раннім сортом. Таку назву сорт отримав через те, що м'якоть плода розділена на секції як пелюстки квітки.

Конусоподібна хурма, яка має не надто солодку м'якоть та щільну шкірку – «китайська».





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ