Ми у Facebook
21.11.2023, 07:39

Введення в храм Пресвятої Богородиці: Сьогодні велике церковне свято

Сьогодні, 21 листопада відзначають одне з великих богородичних свят – Введення у храм Пресвятої Богородиці.
Раніше свято припадало на 4 грудня, але у зв'язку з переходом на новий стиль Введення відтепер відзначають 21 листопада. Досі 21 листопада відзначали Михайлів день.

- Це свято ми відзначаємо не лише у спомин про подію із життя Пресвятої Богородиці, але й для того, аби пригадати обітницю Її праведних батьків – святих Іоакима та Анни, які, будучи бездітними, дали обіцянку, що якщо Господь пошле їм дитину, вони віддадуть Її для служіння Богу. Вони залишилися вірними своїй обітниці перед Господом, і трирічна Марія, Якій судилося послужити Боговтіленню та стати Богоматір’ю, увійшла до Єрусалимського храму та навіть у Святеє Святих, куди міг входити тільки первосвященник і лише раз на рік, - так говорить церква.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Сильні молитви на Покрову до Богородиці про заміжжя та захист (+ТЕКСТ)

5 чудотворних ікон Рівненщини

Введення в храм Пресвятої Богородиці: молитва, яка творить чудеса


ІСТОРІЯ СВЯТА:

Святе Євангеліє нічого не говорить нам про подію уведення в храм. Основою цього празника, як і празника Різдва й Успення Божої Матері, є традиція Церкви й апокрифічні книги, передусім Протоєвангеліє Якова і Псевдоєвангеліє Матея “Про Різдво Пре­чистої Діви Марії”. Звідси довідуємося, що батьки Пречистої Діви Марії святі Йоаким і Анна, будучи бездітними, дали обіцянку, що, як у них з’явиться дитина, то віддадуть її на службу Богові у храмі Єрусалима. Господь Бог вислухав їхні молитви і дав їм донечку. І коли їй було три роки, то батьки привели її до храму і віддали в руки первосвященика Захарії, батька святого Йоана Предтечі. Тут Пресвята Богородиця перебувала багато років доти, доки, як дорос­ла дівиця, не була заручена зі святим Йосифом.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ