Ми у Facebook
25.11.2023, 15:33

У МОЗ вирішили припинити співпрацю між медиками та виробниками ліків

Український Уряд підтримав ініціативу, що передбачає заборону виробникам, дистриб'юторам лікарських засобів та представникам фармацевтичних компаній співпрацювати з медичними та фармацевтичними працівниками.
За інформацією від Міністерства охорони здоров’я, в даний момент представники фармацевтичної промисловості часто подають лікарям і провізорам сувенірну та брендовану продукцію, подарунки, а навіть премії для підтримки своїх продуктів.

У зазначеному законопроєкті визначено конкретні заходи, які можуть впливати на об’єктивність та ефективність роботи медичного та фармацевтичного персоналу. Основна мета документу полягає в уникненні назначення ліків під впливом як прямих, так і непрямих фінансових стимулів.

"Він передбачає, що лікарі, фармацевти та спеціалісти з реабілітації не матимуть права безпосередньо чи через інших осіб вимагати, просити та одержувати ані кошти, ані іншу вигоду за призначення лікарських засобів конкретного виробника. Заборона поширюватиметься і на медичні вироби та допоміжні засоби реабілітації", – зазначають у МОЗ.

Документом передбачено в тому числі заборону використовувати для призначення ліків бланки фармкомпаній, які містять рекламну інформацію.

"Окрім того, фармацевти при відпуску лікарських засобів на прохання покупця будуть зобов’язані надати достовірну інформацію про наявні аналоги. Провізор не має приховувати інформацію про ліки з аналогічною діючою речовиною за нижчою ціною, керуючись власною вигодою", – стверджують у міністерстві.





На правах реклами

РДБК

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ