Ми у Facebook
30.11.2023, 18:36

Ситуація на українсько-польському кордоні: протестувальники готові послабити локування

Польські перевізники не планують розширювати блокаду для проїзду українських вантажівок на "подальші пункти перетину кордону" і виразили готовність "зменшити протест", при умові виконання владою Польщі своїх обіцянок.
Це стосується результатів зустрічі міністра інфраструктури Польщі Алвіна Гаядхура з представниками поляків-протестувальників, яка відбулася 29 листопада, як вказано у пресрелізі. Зазначено, що польська влада досягла попередніх домовленостей з місцевими перевізниками щодо послаблення блокади в'їзду в країну для українських далекобійників, яка тривала з 6 листопада.

Заяви сторін вказують, що влада Польщі обіцяла посилити контроль за вантажівками з України та проводити "комплексні перевірки" перевізників з сусідньої країни. У відповідь на це місцеві далекобійники не розглядають можливість розширення блокади для проїзду українських вантажівок на "інші пункти перетину кордону" і готові "зменшити протест", якщо дії влади призведуть до конкретних результатів.

Нагадаємо, блокування укїнського-польського кордону триває від 6 листопада. Невдоволені польські перевізники перекрили рух вантажного транспорту спочатку у Корчовій (Підкарпатське воєводство) та в Дорогуську і Гребенному (Люблінське воєводство). Згодом заблокували також перехід у Медиці. В планах перевізників було також перекрити пункти пропуску Нижанковичі та Зосін





На правах реклами

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини