Ми у Facebook
01.12.2023, 19:27

Найсмачніший домашній сир: простий рецепт для вас

Підготували для Вас два шалені рецепти домашнього сиру! Спробуйте, друзі!
Ароматний домашній сир

Інгредієнти:
Кефір – 1 л
Молоко – 1 л
Яйця – 6 шт.
Сіль - 4 ч. л.
Червоний гострий перець – 1/3 ч. л.
Кмин – 1 щіпка
Часник – 1 зубчик
Кріп, кінза, зелена цибуля – 1 маленький пучок

Приготування:
1. Влийте в каструлю молоко та кефір, поставте на вогонь. Збийте яйця з сіллю і тонким струмком влийте в молочно-кефірну суміш, поки вона не закипіла. Далі доведіть суміш до кипіння і варіть на невеликому вогні до моменту відділення сироватки.
2. Зніміть суміш з вогню, дайте їй охолонути кілька хвилин. Дрібно наріжте зелень та часник, додайте в суміш разом із червоним перцем.
3. Вистеліть в друшляк марлю, склавши її в два шари, потім вилийте в друшляк масу і вирівняйте її ложкою.
4. Закрутіть марлю вузлом, підвісьте над раковиною, щоб сироватка скла. Коли вся сироватка стіче, розгорніть марлю та прикрийте нею сир. Зверху накрийте шматочок сиру блюдцем, придавіть банкою з водою і заберіть на ніч у холодильник.
5. На ранок сир уже готовий! Подавати до столу можна з чорним хлібом та помідорами.

Домашній сир «Паприка»

Інгредієнти:
Молоко – 2 л
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Кумін - 1 ч. л.
Кмин - 1 ч. л.
Паприка шматочками – 1 год. л.
Зелень будь-яка, на свій смак
Сіль

Приготування:
1. Закип'ятіть молоко, додайте|добавляйте| лимонну кислоту. Коли сироватка відокремиться, зцідіть її в каструлю через сито з марлею.
2. До отриманого паніру, поки він ще м'який і гарячий, додайте зелень та спеції. Все перемішайте, загорніть у марлю та поставте під прес на годину.
3. До сироватки додайте сіль із розрахунку 3 ст. л. солі на 1 л. сироватки. Розгорніть сир і викладіть його в сироватку, залиште в холодильнику.
4. За добу сир готовий!

Приємного вам апетиту!





На правах реклами