Ми у Facebook
03.12.2023, 16:25

Нові умови отримання соцстипендій та соцдопомоги від уряду на Рівненщині

Мешканці Рівненщини матимуть можливість отримувати соціальні стипендії та допомогу шляхом спрощеної процедури, оскільки уряд спростив процес призначення цих видів підтримки. Починаючи з 1 січня, зазначені види допомоги буде легше отримати, ніж це було раніше.
Про це повідомила Рівненська обласна державна адміністрація на своєму веб-сайті.

Студенти навчальних закладів фахової передвищої та вищої освіти матимуть можливість отримувати соціальні стипендії. Проте право на отримання цих стипендій матимуть лише ті, хто перебував у російському полоні, був ув'язнений чи будь-яким іншим чином був позбавлений свободи через збройну агресію Російської Федерації проти України, а також їхні діти.

Для дітей учасників бойових дій буде спрощений перелік документів, на підставі яких призначатиметься соціальна стипендія.

Крім того, буде оптимізовано процедуру отримання соціальної допомоги для певних категорій осіб, зокрема для:

Осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.
Осіб, які не мають права на пенсію, та осіб з інвалідністю.
Щодо соціальної стипендії, особи, які були позбавлені свободи через збройну агресію проти України, матимуть можливість отримати її на підставі виписки з відповідного Єдиного реєстру осіб. Діти цих осіб також зможуть отримати стипендію, представивши відповідну виписку або копію рішення (протоколу) про позбавлення особи свободи через збройну агресію проти України.

Учасники бойових дій та їхні діти для отримання соціальної стипендії зможуть пред'явити лише довідку про безпосередню участь у бойових діях, якщо ще не оформлено посвідчення учасника бойових дій.

Щодо державної соціальної допомоги, у випадку втрати паперових документів, для її призначення орган соцзахисту використає скановану копію виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією або медичного висновка про дитину з інвалідністю.

Ці зміни внесені через збільшення випадків втрати паперових документів, необхідних для призначення державної соціальної допомоги, під час дії воєнного стану в Україні. Міністерство соціальної політики запропонувало можливу альтернативу для вирішення цієї проблеми.





На правах реклами