Ми у Facebook
06.12.2023, 16:24

На Рівненщині у чоловіка із-під шкіри витягнули 9-сантиметрового черва

На території Рівненської області у жителя виявлено третій у цьому році випадок підшкірного дирофіляріозу. Інцидент було зафіксовано Рівненським обласним центром контролю та профілактики захворювань.
Мешканець Рівненщини спостерігав невеличку пухлину справа на голові вже на початку осені, проте не приділяв їй особливої уваги. Через три місяці, коли утворення почало червоніти, він звернувся до медиків. Після обстеження та оперативного втручання вдалося видалити дорослу самку нематоди Dirofilaria repens завдовжки дев'ять сантиметрів, яка залишалася живою і демонструвала активні рухи.

Зараз стан хворого оцінюється як задовільний, і проводиться комплексне епідеміологічне обстеження для визначення можливих факторів поширення хвороби.

У рекомендаціях з профілактики підшкірного дирофіляріозу вказано своєчасну дегельмінтизацію тварин, захист від укусів кровосисних комах у будь-яку пору року, та заходи, спрямовані на уникнення розмноження комарів. Важливо пам'ятати, що деякі комахи залишаються активними і взимку, тому рекомендується встановлювати антимоскітні сітки, зокрема й на вентиляційні отвори.





На правах реклами