09.12.2023, 12:35
Рецепт зі Сватівщини: як смачно запекти качку у рукаві
Приготувати смачну качку в духовці не так уже й легко. Пропонуємо рецепт запеченої качки з яблуками в рукаві з живописного краю в Луганській області зі своєю особливою географією — Сватівщини. Запечена качка за цим рецептом, залишається однією з фірмових страв краю.
Комусь вона просто смакуватиме на вечерю, а комусь допоможе згадати рідні місця, про які з тугою думаєш мало не щодня. Запечена качка з яблуками в рукаві - страва, яка однозначно варта навіть святкового столу.
Інгредієнти
Качка - 1 шт.
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Часник - зубчики 2 шт.
Яблука - 2 шт.
Гірчиця - 2 ст. л.
Спеції - 1 ч. л.
Соус соєвий - 1 ст. л.
Качку добре вимийте всередині й ззовні. Обсушіть паперовими рушниками. Наріжте тушку на шматки. Відкладіть. Натріть шматки качки сіллю і меленим перцем. Підготуйте соус для маринаду. Гірчицю змішайте із соєвим соусом і спеціями. Натріть цією сумішшю усі шматочки і покладіть у миску. Краще залишити маринуватись на ніч, але якщо не маєте часу, то мінімум на 2-3 години. Духовку розігрійте до 180°С. Качку перекладіть у рукав. Додайте нарізані яблука, Краще використовувати зелені. Зав’яжіть кінці рукава. Відправте качку запікатись у духовку. Спочатку 10-20 хвилин при температурі 180°С, потім зменште до 160-150 і запікайте ще 60-80 хвилин. Дістаньте і подавайте страву гарячою. Смачного!
Інгредієнти
Качка - 1 шт.
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Часник - зубчики 2 шт.
Яблука - 2 шт.
Гірчиця - 2 ст. л.
Спеції - 1 ч. л.
Соус соєвий - 1 ст. л.
Качку добре вимийте всередині й ззовні. Обсушіть паперовими рушниками. Наріжте тушку на шматки. Відкладіть. Натріть шматки качки сіллю і меленим перцем. Підготуйте соус для маринаду. Гірчицю змішайте із соєвим соусом і спеціями. Натріть цією сумішшю усі шматочки і покладіть у миску. Краще залишити маринуватись на ніч, але якщо не маєте часу, то мінімум на 2-3 години. Духовку розігрійте до 180°С. Качку перекладіть у рукав. Додайте нарізані яблука, Краще використовувати зелені. Зав’яжіть кінці рукава. Відправте качку запікатись у духовку. Спочатку 10-20 хвилин при температурі 180°С, потім зменште до 160-150 і запікайте ще 60-80 хвилин. Дістаньте і подавайте страву гарячою. Смачного!
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Вікторія ТРОФIМОВА Переглядів: 5260корисні поради, качка, рецепт, Сватівщина, Луганська область, качка з яблуками у рукаві, запечена качка
Інші статті рубрики:
Сирні конверти з яблуками: цікавий осінній рецепт
Сирні конвертики з яблуками - дуже простий і смачний рецепт
переглядів: 1718
Як замаринувати білі гриби на зиму
Сушили, заморожували, то ще й законсервуйте. Цей рецепт смачних маринованих білих грибочків на зиму стане вашим улюбленим.
переглядів: 3767
Рецепт маринованих опеньків: швидко і смачно
Мариновані опеньки – це чудове доповнення до святкового столу або до звичайної вечері. Їх легко готувати, і вони здивують насиченим смаком.
переглядів: 225
Рішучість Терезам, а суперечки Ракам: астропрогноз для всіх знаків
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на завтра.
переглядів: 340
Куряча грудка запечена в картоплі: рецепт ситної вечері за годину
Це відмінний варіант вечері для всієї родини. Готувати таку страву дуже просто і швидко.
переглядів: 321