Ми у Facebook
09.12.2023, 12:35

Рецепт зі Сватівщини: як смачно запекти качку у рукаві

Приготувати смачну качку в духовці не так уже й легко. Пропонуємо рецепт запеченої качки з яблуками в рукаві з живописного краю в Луганській області зі своєю особливою географією — Сватівщини. Запечена качка за цим рецептом, залишається однією з фірмових страв краю.
Комусь вона просто смакуватиме на вечерю, а комусь допоможе згадати рідні місця, про які з тугою думаєш мало не щодня. Запечена качка з яблуками в рукаві - страва, яка однозначно варта навіть святкового столу.

Інгредієнти

Качка - 1 шт.
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Часник - зубчики 2 шт.
Яблука - 2 шт.
Гірчиця - 2 ст. л.
Спеції - 1 ч. л.
Соус соєвий - 1 ст. л.

Качку добре вимийте всередині й ззовні. Обсушіть паперовими рушниками. Наріжте тушку на шматки. Відкладіть. Натріть шматки качки сіллю і меленим перцем. Підготуйте соус для маринаду. Гірчицю змішайте із соєвим соусом і спеціями. Натріть цією сумішшю усі шматочки і покладіть у миску. Краще залишити маринуватись на ніч, але якщо не маєте часу, то мінімум на 2-3 години. Духовку розігрійте до 180°С. Качку перекладіть у рукав. Додайте нарізані яблука, Краще використовувати зелені. Зав’яжіть кінці рукава. Відправте качку запікатись у духовку. Спочатку 10-20 хвилин при температурі 180°С, потім зменште до 160-150 і запікайте ще 60-80 хвилин. Дістаньте і подавайте страву гарячою. Смачного!





На правах реклами