Різдвяна качка з яблуками та апельсинами
Приготувати таку качку не складно, а на столі вона буде справжньою королевою страв – і гарна, і смачна.
Інгредієнти:
качка – 1 шт.;
яблука – 3 шт.;
апельсини – 2 шт.;
мед – 1 ч.л.;
сіль за смаком;
спеції – 1 шт.
1. Качку необхідно ретельно вимити, видалити колодки, якщо є внутрішній жир - видаляти його не потрібно, він витопиться під час запікання. 2. Обсушити качку серветками і ретельно масажними рухами, трохи вдавлюючи, натерти сіллю і спеціями. Солити та приправляти спеціями необхідно як зовні, так і всередині. 3. Яблука та апельсини необхідно вимити. 3. Ділимо кожне яблуко на 2 рівні частини і чистим ножем вирізаємо з них серцевину разом із плодоніжкою. 4. Потім шаткуємо яблука часточками товщиною 2-2,5 сантиметри, відправляємо в чисту глибоку тарілку, а після цього включаємо і розігріваємо духовку до 180 градусів Цельсія. 4. Апельсини теж потрібно нарізати невеликими скибочками. 5. Далі необхідно щільно набити черевце качки яблуками та апельсинами, а потім зашити ниткою. 6. Качку викладаємо в рукав для запікання і до неї викладаємо яблука з апельсинами, що залишилися. 6. Зав'язати краї рукава, викласти у форму та відправити до духовки. 7. Запікати качечку в духовці необхідно 1,5 години при температурі 180 градусів. 8. За 5 хвилин до готовності вийняти качку, акуратно розрізати рукав і змастити поверхню пташки медом і жиром, що витопився.
Декілька порад щодо приготування цієї страви:
- Вибираючи качку, не намагайтеся купити саму жирну жир все одно витопиться, а занадто багато жиру нікому не потрібно.
- Качку необхідно як слід осмолити.
- Зі спецій найкраще використовувати суміш меленого коріандру, імбиру, шафрану, перцю чорного і запашного, базиліку та орегано.
- Яблука - краще вибирати кисло-солодкого сорту.
- Начинка, вказана в рецепті, не принципова, можна використовувати будь-яку суміш із овочів, фруктів, сухофруктів, ягід, м'яса та хліба.

Де у Рівному здати батарейки на утилізацію: список адрес

Жителів Рівненської громади закликають пам’ятати: викидати відпрацьовані батарейки та літієві акумулятори у загальні сміттєві контейнери ЗАБОРОНЕНО!
переглядів: 241
Чи потрібно нести паску та крашанки на кладовище у Провідну неділю

Провідна неділя, або Радониця, — особливий день у православній традиції, коли віряни відвідують кладовища, щоб вшанувати пам'ять померлих родичів.
переглядів: 344
День психолога 23 квітня: найкращі вітання з професійним святом

23 квітня — Всеукраїнський день психолога — професійне свято всіх, хто щодня допомагає іншим долати внутрішні кризи, розуміти себе та будувати гармонійні стосунки з навколишнім світом.
переглядів: 339
Фестиваль тюльпанів "Волинська Голландія": скільки коштують квитки

Популярний квітковий фестиваль "Волинська Голландія" стартує вже цієї пятниці, 25 квітня. На квіткове поле можна буде зайти й безкоштовно, але для певних категорій осіб.
переглядів: 330
Чи можна працювати у Світлий тиждень після Великодня: традиції та прикмети

Світлий тиждень — це період, що починається одразу після Великодня і триває сім днів, до наступної неділі, яка має назву Антипасха або Фомина неділя.
переглядів: 352