Ми у Facebook
22.12.2023, 20:03

У Рівне приїхав легендарний оборонець Маріуполя “Волина”

Історія Героя Сергія Волинського та мета візиту до Рівного - читайте.

Тривалий час його позивний не сходив з перших шпальт видань, він публікував звернення до світових лідерів з оточеної Азовсталі, перебував у російському полоні, а потім — чекав можливості повернутися додому з Туреччини... Сергій Волинський — легендарний командир 36-ої бригади морпіхів. Після повернення з полону, він не припинив боротьбу, а зараз приїжджає в міста України, аби налагодити співпрацю військових з місцевою владою.

Ім’я Сергія Волинського знає кожен українець. Та, напевне, більшість знає його, як “Волину” — командира морпіхів, які разом із “Редісом”, “Калиною”, “Орестом”, “Пташкою”, Михайлом Діановим та багатьма іншими, стали символом української незламності. Адже він один з тих, хто 86 днів мужньо боронив Маріуполь, переніс російський полон та зараз продовжує вести боротьбу за свободу українців.

Сергієві Волинському 30 років, народився та виріс у Полтаві. Він віддав половину свого життя захисту народу України, починаючи з вступу до Кременчуцького військового ліцею після 9-го класу. Здобувши вищу освіту у Національній академії сухопутних військ імені Сагайдачного, він продовжив свою службу у складі морської піхоти в місті Керч на Криму, поки не настала окупація у 2014 році. Тоді Сергій був серед меншості тих, хто не зрадив військовій присязі, країні, та не перейшов на сторону ворога. Відтоді служив у морській піхоті в Миколаєві.



Майор Сергій Волинський, який став командиром у квітні 2022 року, разом зі своїм підрозділом знаходився в складній ситуації після вступу на територію металургійного заводу "Азовсталь". Тут об'єдналися з полком "Азов" у протистоянні проти російської армії. Відтоді понад місяць підрозділи були фактично заблоковані на підприємстві.

Аби врятувати людей захисники Маріуполя шукали різні шляхи. Так, Сергій спробував використати соціальні мережі. Він записав звернення до Папи Римського та Ілона Маска, намагаючись отримати підтримку для евакуації військових з заблокованої території заводу. На жаль, відповіді так і не отримали. Також "Волина" записував звернення до Джо Байдена, Реджепа Ердогана, Бориса Джонсона та Володимира Зеленського з проханням застосувати процедуру екстракції. Вона передбачала б перевезення військових з "Азовсталі" на територію третьої країни.



20 травня, гарнізон, який утримував "Азовсталь", після наказу припинити оборону, вийшов з підприємства. Через кілька місяців російського полону “Волину”та іще понад 200 захисників Маріуполя обміняли на Віктора Медведчука.

Після полону Сергій Волинський, Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Олег Хоменко, Денис Шлега перебували у Туреччині. Вдома на Сергія чекала дружина, син, сестра...

8 липня цього року захисники Азовсталі повернулися з Туреччини до України.

“Волина” має чимало нагород, і кожна з них — заслужена. Адже кожна пов’язана із захистом рідної країни. Це відзнака "За участь в антитерористичній операції", медаль "За військову службу Україні", орден "За мужність" ІІІ ступеню та орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеню.

Тепер же Сергій Волинський продовжує боротьбу - створив благодійний фонд “Сталеві”. Тут опікуються морськими піхотинцями - військовими на фронті, пораненими, полоненими та їхніми сім'ями. Організація зосереджується на зборі військової допомоги за запитами морських піхотинців, забезпеченні лікування потребуючим бійцям та їхній подальшій фізичній та психологічній реабілітації. Також надають широкий спектр підтримки сім'ям морських піхотинців, що знаходяться у полоні або втратили своїх близьких, захищаючи рідну землю. Цю важливу справу очолюють Руслана Волинська, дружина Сергія, та його сестра Тетяна Харько. Їхні зусилля та робота допомагають забезпечувати підтримку та допомогу тим, хто стоїть на захисті країни та потребує нашої підтримки.



Сам же Сергій відвідує різні населені пункти, спілкується із керівництвом. Головна мета цих зустрічей донести важливість підтримки українських військових муніципалітетами. Наприклад, у Рівному “Волина” запропонував секретарю Рівненської міської ради Віктору Шакирзяну організувати у громадах виробництво необхідних для Збройних Сил України речей. Наприклад, налагодити роботу так, аби на базі комунальних підприємств проводили збір дронів та іншої техніки з попередньо придбаних комплектуючих.



“Це надзвичайно важлива зустріч, ті ініціативи, з якими сьогодні до Рівного завітав Сергій Волинський, ми однозначно готові й будемо підтримувати. Зараз ми вже переорієнтовуємо бюджет нашої громади на підтримку Збройних Сил України, бо розуміємо, що найважливіше - це Перемога. Ми повинні зробити все можливе, аби по максимуму забезпечити наших хлопців на лінії фронту всім необхідним, аби зупинити російську навалу, відвоювати окуповані території. Якщо сьогодні ми не допоможемо нашій армії, завтра тут може бути ворог. А це значить, що ми маємо зараз об’єднати зусилля волонтерів, влади, бізнесу, об’єднати зусилля всіх небайдужих рівнян,” - зауважує Віктор Шакирзян.

Також Віктор Шакирзян передав бійцям морської піхоти України чотири дрони Mavic 3 Thermal, які обладнані тепловізорами. Ці дрони, придбані за кошти міського бюджету Рівного.



Нагадаємо, у листопаді депутати Рівненської міської ради виділили 20 мільйонів гривень на придбання 80 дронів для підрозділів Збройних Сил України. 20 грудня презентували першу частину партії дронів, які незабаром вирушать у військові частини Збройних Сил України. На разі місто готується до проведення торгів іще на 56 комплектів дронів Mavic 3 Thermal та додаткових акумуляторів до них.







На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ