Ми у Facebook
30.12.2023, 09:11

Пів мільйона на ЗСУ зібрала 8-річна волонтерка з Рівного

Україна має багатий досвід історії волонтерства, особливо актуального в сучасних реаліях. Волонтерський рух у країні відіграє надзвичайно важливу роль в різноманітних сферах суспільного життя.
Волонтери в Україні є справжніми героями. Вони відгукуються на потреби своєї країни в найрізноманітніших аспектах: від допомоги військовим на передовій до надання медичної та гуманітарної допомоги для постраждалих від кризових ситуацій. Це не лише моральна підтримка, а й конкретні дії. Це спільні зусилля та об’єднання навколо важливих цілей. Волонтери знаходять творчі підходи до вирішення проблем, демонструючи високий рівень відданості та відповідальності перед своєю країною та співгромадянами.

Сьогодні хочемо познайомити вас із юною волонтеркою, яка своїм талантом та бажанням допомогти може стати прикладом для багатьох дорослих. Ця дівчинка — 8-річна Олександра Данилюк із Рівного.

Олександра, учениця Рівненського ліцею №12, віддана музиці і навчається естрадному співу в музичній школі №2. Її голос — це розрада не лише для тих, хто слухає її виступи, а й для сотні тих, кому вона допомагає зібраною під час концертів сумою. Адже співає Олександра не для себе, а для підтримки тих, хто потребує найбільше, а також наших воїнів-захисників.

Мама Олександри, Оксана Данилюк, розповідає, що дівчинка займається співом три роки. Із початком повномасштабного вторгнення, Саша захотіла допомагати іншим. Та найбільше надихнув її старший брат Максим. Хлопець покинув навчання в університеті та добровольцем став до лав Збройних сил України. Саме цей вчинок спонукав Олександру активніше брати участь у волонтерських проєктах.



“Він передає мені різноманітні шеврони, Максим дуже мене любить, і я його. На жаль, приїжджає дуже рідко і лише на три-чотири дні, більше і частіше не відпускають,” - розповідає про брата Олександра.

За словами мами юної волонтерки, дівчинка активно допомагає багатьом підрозділам. Найактивніше співпрацюють з третьою окремою штурмовою, 148 десантно-штурмова бригада, 72 Чорних запорожців, 69, 56, 68 та іще чимало інших. Збирають на все: старлінки, тепловізори, дорогі ліки...

“Коли її нагороджували відзнакою від Рівненської обласної ради до дня волонтера, запитали на що збираєш. Сашка каже, що на дрони, бо це зараз перше, що потрібне нашим захисникам. Їй кажуть, що ми дамо тобі на дрон, а ти залишиш собі усе, що наколядуєш. А вона: ні, мені ще рукавиці треба, бафи, спальники...” - розповідає мама Оксана.



Відзначили рівненську співочу волонтерку не дарма. Адже Олександра активно бере участь у благодійних форумах та концертах, збираючи кошти для підтримки Збройних Сил України. Тільки в цьому році вона зібрала понад пів мільйона гривень, які вже витратили на різні потреби. Серед них медзасоби та турнікети, берці, тепловізор, три старлінки, зенітний прожектор для ППО, приціли, вклад в ударні дрони та інше. Також допомагали дітям затопленої Херсонщини. Це вражаючий приклад волонтерської діяльності, особливо від такої маленької, але великої за серцем дівчинки.

“Кожна людина з України повинна допомагати нашим військовим,” - переконана Олександра Данилюк.

А ще має зовсім не дитячу мрію — закінчення війни та повернення додому наших захисників.

“Мрію, щоб наші хлопці не гинули, щоб в Україні якомога скоріше настав мир та всі наші захисники були поряд зі своїми рідними,” - каже юна волонтерка.



Та поки робить усе, щоб мрія стала реальністю, надихаючи десятки та сотні інших робити добро. А її брат Максим максимально підтримує починання дівчинки.

“Коли син приїжджає додому, його всі запитують, коли закінчиться війна. Запитувала і Олександра, тоді Максим сказав: «Сашко, якщо ти робитимеш те, що ти робиш, то дуже швидко, а якщо сидітимеш просто — то ще довго,» - каже мама талановитої рівнянки.

Своїми вчинками Олександра доводить, що нестримна енергія та сила волонтерства допомагає не тільки у вирішенні нагальних потреб, а й формує почуття єдності та патріотизму серед громадян. А волонтери в Україні створюють невидиму, але надзвичайно міцну мережу добра, яка підтримує країну у найважчі моменти.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ