Ми у Facebook
30.12.2023, 13:00

Жителька Костополя була засуджена за розповсюдження комуністичної символіки

Протягом періоду з жовтня 2020 року по травень 2023 року жінка використовувала свій мобільний телефон для розміщення 14 записів на загальнодоступній сторінці соціальної мережі "Однокласники".
Записи містили символіку комуністичного тоталітарного режиму, такі як зображення державного прапора та герба СРСР, а також інші образи, які відображали комбінації серпа та молота, серпа, молота та п'ятикутної зірки.

Про це повідомлено Костопільським районним судом.

Ці дії були протиправними відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Жінка визнала свою провину та висловила щиру кають під час судового засідання.

Суд затвердив угоду про визнання вини, призначивши покарання у вигляді позбавлення волі на 4 роки. Згідно зі статтею 75 Кримінального кодексу України, її звільнено від відбування покарання з умовним строком на 1 рік. Також їй покладено обов'язок регулярно з'являтися для реєстрації у відповідному органі пробації та повідомляти про зміни в місці проживання, роботи або навчання.

Рішення суду наразі не є остаточним і може бути оскаржено протягом тридцяти днів з моменту його винесення.





На правах реклами