Ми у Facebook
31.12.2023, 14:06

На кордоні з Польщею майже добу стоять в черзі люди

Справжній колапс цими днями утворився на українсько-польському кордоні. На пунктах пропуску довгі черги. Люди, які чекають на виїзд за кордом майже добупочали перекривати дорогу тим хто в'їжджає в Україну.
Ще з вечора п'ятниці, 29 грудня, українські прикордонники перестали випускати чоловіків, які мають 3 групу інвалідності, а також тих, хто супроводжує людей з інвалідністю. Свої дії вони аргументували зміною правил перетину кордону для чоловіків, які мають підстави для виїзду.

Хоча у Державній прикордонній службі України повідомили, що правила перетину кордонів для людей із інвалідністю 3-ї групи не змінювалися.

Водночас зазначили, що прикордонники здійснюють таку ретельну перевірку з метою недопущення перетину кордону осіб, що мають фіктивні документи.

«Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітністю, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах», - прокоментував речник ДПСУ Андрій Демченко.

Сьогодні у соцмережах масово з'являються відео з пунктів пропуску. Користувачі зазначають, що люди вже понад добу стоять в черзі. Через це, що українців не випускають, вони почали перекривати дорогу для тих, хто в'їжджає.




Станом на 12.00 з1 грудня 2023 року за інформацією Західного регіонального управління Держприкордонслужби України-Західний кордон перед пунктами пропуску з Республікою Польща чекають:

«Ягодин» - 5 автобусів (електронна черга) (пропуск пішоходів не здійснюється; пропуск легкових авто тимчасово не здійснюється);
«Устилуг» - 75 л/а, 4 автобусів (електронна черга); (пропуск пішоходів не здійснюється);
«Угринів» - 0 л/а, 6 автобуси (пропуск пішоходів не здійснюється);
«Рава-Руська» - 50 л/а, 11 автобусів (пропуск пішоходів не здійснюється);
«Грушів» - 40 л/а, 7 автобусів (пропуск пішоходів не здійснюється);
«Краківець» - 140 л/а, 25 автобуси (електронна черга); (пропуск пішоходів не здійснюється);
«Шегині» - 0 л/а, 7 автобусів (електронна черга), 0 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється у обох напрямках);
«Смільниця» - 10 л/а, 0 автобуси (пропуск пішоходів не здійснюється).
«Нижанковичі» - 5 електронна в/а, здійснюється пропуск лише вантажівок з допустимою максимальною вагою понад 7,5 тонн, без вантажу (крім цистерн, для небезпечних вантажів, у т.ч. ПММ).






На правах реклами