Ми у Facebook
11.01.2024, 22:31

Спортсменка з Костополя претендує на Книгу рекордів Гіннеса

А поки костопільчанка Соломія Веденєєва встановила рекорд України. 21-річна дівчинка повторила вправу легендарного Брюса Лі, але переконана, що продовжить удосконалюватись

Як розповіла керівниця Національного рекорду України Світлана Вєтрова, 10 січня у нашій країні відкрили нову номінацію серед жіночих рекордів. Це «Найбільша кількість віджимань від підлоги на трьох пальцях рук».



“Найважливіше для рекорду – це правильна техніка виконання. Як правило, такою вправою захоплюються переважно чоловіки, наслідуючи легендарного Брюса Лі. Складність такого виду віджимання в тому, що тут важливі не тільки біцепси, - основне навантаження беруть на себе пальці. І невдале виконання цієї вправи може завершитися зламаними пальцями,” - розповідає про особливості рекорду Світлана Вєтрова.

Першою претенденткою на рекорд стала наша землячка - 21-річна циркова артистка з Костополя Соломія Веденєєва. Дівчина навчається в Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтв, паралельно виступає в цирку за контрактами в інших країнах. На запрошення імпресаріо виступала в Туреччині, Саудівській Аравії, Тайвані, Індонезії.

Для встановлення рекорду Соломія спеціально приїхала до столиці за ініціативи Національного Реєстру Рекордів. І костопільчанка не підвела організаторів!



“КРУТЕЗНИЙ результат! 29 віджимань на трьох пальцях рук за 30 секунд! Ми прийняли рішення подавати цей рекорд до Книги Рекордів Гіннеса,“ - розповіла подробиці встановлення нового рекорду Світлана Вєтрова.

Це не перший рекорд спортсменки з Рівненщини. У 2022 році Соломія Веденєєва вже стала володаркою одного досягнення. У номінації "Найбільша кількість підйомів гантелей, виконаних з прогином спини назад" вона стала кращою у світі!

У свої 20 років Соломія підняла гантелі в акробатичному положенні 54 рази! Тобто сумарна піднята вага гантелей в положенні прогину спини назад становила 540 кг. Номінацію вигадала сама Соломія, тож вона й стала першою рекордсменкою!



"Займатися у тренажерному залі - це моє велике захоплення. Я отримую від цього задоволення. Окрім того, за фахом я каучук. Таким чином, мені вдалося поєднати ці два інтереси і створити унікальний трюк. Після цього виникла ідея зафіксувати своє досягнення, тож чекала на подальші вказівки. Була здивована, що такого рекорду раніше не існувало, і мені призначили дату для його встановлення. Цей захід відбувся 25 жовтня 2022 року", — розповіла акробатка.

Встановити рекорд України, а згодом і світу Соломія мріяла з дитинства. Спонукало таки наважитись на досягнення повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

"Від дитинства я завжди знала, до чого прагну в житті. Але це завжди було моїм особистим секретом, яким я не ділюся з іншими. Поступово, крок за кроком, я досягаю своїх цілей. Однією з них стало встановлення рекорду. Я взагалі не планувала цього зараз, але обставини змусили зробити важливий вибір. Із початком повномасштабної війни, мій брат Назар вирішив служити в Збройних силах України. Його рішення та служба надихнули мене взяти участь у встановленні рекорду. Я хотіла, щоб цей результат був не лише відображенням моїх особистих зусиль, але й символізував підтримку та вдячність не лише своєму братові, а й усім воїнам, які несуть важку відповідальність за майбутнє України", — каже Соломія.

Навчатися акробатиці Соломія почала змалку в цирковому гуртку в Костополі. Розповідає, що надихала її на старанні заняття керівниця гуртка Людмила Георгіївна. Саме вона заохочувала дітей, возила на конкурси по Україні і за кордоном, показувала конкурентів, до чого потрібно прагнути.

Заслужений працівник культури України Людмила Гринюк пишається своєю вихованкою, адже своїм досягненням Соломія продемонструвала можливості людини, силу, сміливість, відвагу та красу.



Вітаємо нашу землячку з встановленням чергового рекорду! Віримо в її сили та зичимо натхнення для втілення найзаповітніших мрій та планів. Можливо саме вона напише новий розділ у історії акробатичного та циркового мистецтва!





На правах реклами