Ми у Facebook
12.01.2024, 12:11

США та Велика Британія завдала понад півсотні ударів по хуситам

ілюстративне фото з glavcom.ua

Сполучені Штати та Велика Британія більше 60 разів завдали авіаударів по хуситам в Ємені як відповідь на їхнє блокування Червоного моря та напади на судна.
Про це повідомили з Білого дому.

За участі Австралії, Канади, Нідерландів і Бахрейну визначили цю атаку як спробу обмежити здатність хуситів продовжувати їхні "незаконні та безрозсудні напади" на американські та міжнародні судна в Червоному морі. Більше 50 країн постраждали від 27 атак на міжнародне комерційне судноплавство.

Американські військові повідомили, що авіаудари спрямували на радіолокаційні системи, системи протиповітряної оборони, сховища та пускові майданчики для одностороннього нападу на безпілотні літальні комплекси, крилаті та балістичні ракети.

Представники хуситів повідомили, що під атакою опинилися авіабаза "Аль-Дайламі", райони біля міжнародного аеропорту "Ходейда", табір Калан у Сааді, міжнародний аеропорт "Таїз" та аеропорт поблизу міста Абс.

За твердженням центрального командування, хусити та їхні іранські спонсори несуть відповідальність за атаки на міжнародне судноплавство, які вплинули на 55 країн та загрожують життю сотень моряків, включаючи Сполучені Штати.

За повідомленням з телеканалу ПРЯМИЙ.





На правах реклами