Ми у Facebook
13.01.2024, 22:02

Збираємося на закупи до Польщі: торгові неділі 2024

У 2024 році у Польщі передбачено 7 торгових неділь, тобто днів, коли у неділю працюватимуть магазини.
Відповідно до положень Закону про обмеження торгівлі в неділю, святкові та деякі інші дні, у Польщі визначено сім комерційних неділь протягом року. У решту неділь можуть працювати лише ті торгові точки, профіль яких включено до списку винятків із заборони торгівлі, зазначеного законодавцем.

Інформує inpoland.net.pl

Переважна кількість неділь в році є вільними для торгівлі. Насолодитися шопінгом можна лише у чітко визначені дні: останні неділі січня, квітня, червня та серпня, неділя перед Великоднем та дві поспіль неділі перед Різдвом.

Отож, наступного року закон визначив наступні дати торгових неділь:

28 січня,
24 березня,
28 квітня,
30 червня,
25 серпня,
15 грудня.
Відповідно до чинного законодавства, в решту часу можливість зробити закупи в неділю обмежена. Однак в неторгові неділі покупки можна буде в окремих закладах, на які не поширюється заборона торгівлі, це, зокрема, АЗС, аптеки, магазини, розташовані на вокзалах і в аеропортах, пекарні і кондитерські, а також магазини, де покупців обслуговує власник або члени його сім’ї тощо.

Заборона торгівлі в неділю є предметом багатьох дискусій. Одна група респондентів відзначає позитивні сторони обмежень, запроваджених у 2018 році, а інша виступає проти закриття магазинів у неділю.

Чи скасує заборону на торгівлю новий уряд? Це один із пунктів програми Громадянської коаліції (Koalicja Obywatelska). Проте партнери по коаліції, з якими КО має шанс сформувати уряд, мають іншу думку. «Третій шлях» (Trzecia Droga) говорить про дві торгові неділі на місяць, а ліві взагалі не хочуть торгових неділь. Однак політсила переконуватиме колег-депутатів однозначно збільшити кількість торгових неділь.





На правах реклами