Ми у Facebook
15.01.2024, 15:11

Як приготувати смачний глінтвейн: топ-5 неймовірних рецептів

Пряний напій, що зігріває, — те, що потрібно взимку! Зібрали для вас найкращі рецепти дуже популярного та затишного зимового напою!

Класичний глінтвейн



Інгредієнти:
Червоне сухе вино - 2 пляшки
Цукор - 1/2 склянки
Коньяк або бренді - 1/4 склянки
Кориця - 2 палички
Аніс - 2 зірочки
Апельсин - 1 скибочка

Приготування:
1. У каструлю наливаємо все вино, додаємо цукор та нагріваємо.
2. Додаємо всі спеції та скибочку апельсина. Доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.
3. Залишаємо напій на півгодини настоятися.

Пряний глінтвейн



Інгредієнти:
Червоне сухе вино - 1 пляшка
Коньяк або бренді - 1/4 склянки
Цукор - 1/2 склянки
Апельсин - 1
Кориця - 1 паличка
Кардамон - 2 коробочки
Гвоздика - 6 зірочок
Запашний перець - 6 горошин
Чорний перець - 6 горошин

Приготування:
1. З апельсина знімаємо цедру та видавлюємо сік. Вшиваємо в каструлю, додаємо всі інгредієнти і варимо, помішуючи на середньому вогні, поки цукор не розчиниться.
2. Збільшуємо вогонь і доводимо до кипіння.
3. Знімаємо з вогню та даємо настоятися.

Глінтвейн із яблучним сидром



Інгредієнти:
Червоне сухе вино - 1 пляшка
Яблучний сидр - 4 склянки
Мед - 1/4 склянки
Апельсин - 1 апельсин
Кориця - 2 палички
Аніс - 3 зірочки
Гвоздика - 4 бутони

Приготування:
1. Усі інгредієнти поміщаємо у каструлю.
2. Ставимо на середній вогонь. Варимо 10 хвилин.
Знімаємо з вогню та розливаємо по склянках.
3. Прикрашаємо напій часточкою апельсина чи яблука.





На правах реклами