Ми у Facebook
16.01.2024, 16:00

Молода жителька Рівненщини народила дитину вдома

На Сарненщині 21-річна молода жінка успішно народила свого сина вдома. На допомогу "новоспеченій" матусі прибула медична бригада та надала необхідну допомогу як жінці, так і її новонародженому синові.
Інформацію про цей випадок оприлюднили представники Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги. За їхньою інформацією, 14 січня о 20:11 зателефонував мешканець смт Клесів на лінію "103", повідомивши, що його дружина народжує (відійшли води).

О 20:12 лікарська бригада з Сарненської станції швидкої допомоги вирушила за вказаною адресою. Вона включала в себе лікарку Ларису Тарасову, фельдшера Анатолія Тріщука та водія Анатолія Бородавку.

На момент прибуття бригади швидкої допомоги 21-річна жінка вже народила сина. Медики провели огляд пацієнтки, зробили розріз пуповини. Стан породіль дозволяв їм визначити їхню добру фізичну кондицію, а показники гемодинаміки залишалися в межах норми. Новонародженого хлопчика також оглянули і не виявили жодних ознак патологій. Медики забезпечили перший медичний догляд для малюка згідно з встановленими протоколами.

За словами самої жінки, дитина народилася повністю доношеною (на 39 тижні вагітності), це були її другі пологи. Обох пацієнтів, матір і новонародженого, госпіталізували до Сарненського пологового будинку.





На правах реклами