Ми у Facebook
17.01.2024, 08:20

Як вирощувати суницю з насіння: корисні лайфхаки

Усім, хто любить суницю, і не тільки їсти, а й вирощувати, стане в нагоді цей піст! Ділимося корисними секретами.
Отже, що потрібно, щоб успішно виростити розсаду суниці?

Проводимо стратифікацію насіння. Загортаємо насіння у вологу серветку, поміщаємо її в контейнер із кришкою та ставимо на нижню полицю холодильника. Залишаємо насіння на 10-14 днів, періодично зволожуючи серветку.

Підготовляємо стаканчики та ґрунт для посіву. У стаканчиках робимо дренажний отвір і на дно насипаємо невеликий шар тирси. Потім - шар грунтосуміші: універсальний грунт + вермікуліт (2:1). Заповнюємо склянку, трохи ущільнюючи ґрунт пальцем.

Проводимо посів насіння.
Зволожуємо ґрунт із пульверизатора, додаємо зверху тонкий шар снігу та поверхнево висіємо насіння. Ще трохи присипаємо їх снігом.

Поміщаємо стаканчики з насінням у міні-парники, прибираємо їх у найсвітліше та найтепліше місце. Можна поставити під звичайну настільну лампу, щоб було додаткове світло та тепло.

До сходів регулярно перевіряємо вологість ґрунту та провітрюємо посіви (1-2 хвилини).

Через 5 днів після появи перших сходів прибираємо кришки у міні-парників. Продовжуємо помірний краплинний полив, стежимо щоб вистачало світла та тепла.

При появі перших справжніх листочків проводимо перевалку у велику ємність. Важливо: серце сіянця має бути на рівні з ґрунтом!

Дальший догляд за розсадою:
• регулярний краплинний полив у міру підсихання верхнього шару ґрунту;
• розпушування ґрунту зубочисткою.

У теплі дні поступово починаємо привчати розсаду до природних умов, виставляючи рослини на балкон. І чекаємо на висадки у відкритий грунт!





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ