Ми у Facebook
20.01.2024, 18:25

Кляр на пиві: універсальний, повітряний, для морепродуктів, овочів та м'яса.

Кляр на пиві – справжня знахідка для тих, хто любить подібні страви. Він якісно обволікає кожен шматочок, надаючи страві додаткового смаку і зберігаючи соковитість. Спробуйте та переконайтесь у цьому самі!
Складники:
Пиво (світле) 250 мл
Борошно 180 гр
Яйця 2 шт.
Паприка 1 чайн.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком

Покрокове приготування
Час приготування: 15 хв
Крок 1.
Як зробити простий кляр для смаження на пиві? Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти за списком. Цей кляр підійде для будь-якої риби - червоної або білої, а також для кальмарів, цибулі кільцями, курячого філе, цвітної капусти і т.п.

Крок 2
Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки приберіть у холодильник. У мисці з'єднайте жовтки, паприку, мелений перець та сіль. Перемішайте віночком до однорідності.

Крок 3
Влийте холодне пиво, всипте борошно, що просіює, і перемішайте до однорідності. Тісто має вийти густе. Залишіть кляр на 2-3 хвилини, щоб він ще трохи загуснув, коли з борошна виділиться клейковина. Кляр повинен вийти досить в'язкий, щоб не стікав із риби, як вода. Якщо кляр занадто рідкий - додайте ще трохи борошна. Про борошно та її властивості докладніше можна прочитати в окремій статті, посилання наприкінці рецепту.

Крок 4.
Окремо збийте міксером холодні білки у щільну стійку піну. Білки мають бути холодні без домішки жовтка, а посуд, у якому вони зберігаються і збиваються, чистої, без крапельок води. Якщо хоч одну із цих двох умов буде порушено, то білки в піну не зб'ються. Докладніше про те, як збивати яйця, читайте наприкінці рецепту під кроками.

Крок 5.
Акуратно лопаткою вмішайте збиті білки у кляр. Після додавання білків кляр трохи розріджується, стане дуже повітряним та пишним. При цьому він повинен добре обволікати рибу.

Крок 6
Кляр готовий. Можете смажити з ним овочі, рибу та інші морепродукти, м'ясні та курячі відбивні. Я з цим кляром смажила мінтай. Смачного!

Будьте готові до того, що борошно може знадобитися більше або менше, ніж зазначено в рецепті. Орієнтуйтеся не так на кількість борошна, але в бажану консистенцію тесту. Щоб уникнути помилок, читайте про борошно та її властивості!





На правах реклами