Ми у Facebook
27.01.2024, 08:20

Як приготувати лечо з кабачків: неймовірно смачний рецепт від досвідчених господинь

Якщо в и давно не готували чогось смачного і водночас особливого, то цей рецепт точно для вас.
Інгредієнти:

Кабачки - 2 кг
Помідори - 1 кг
Перець болгарський - 0,5 кг.
Цибуля ріпчаста - 0,5 кг
Часник - 3 зубки
Кетчуп - 400 г
Олія - 2/3 склянки
Оцет 6% - 2 ст. ложки
Цукор - 2/3 склянки
Перець чорний мелений - 0,3 ч. ложки
Перець пекучий - за смаком
Сіль морська - 1,5 ст. ложки

Приготування:

1. Овочі моїм. Помідори та болгарський перець нарізаємо, складаємо в блендер і пробиваємо до однорідної маси.
2. Переливаємо овочеве пюре в глибоку каструлю, додаємо сіль та цукор. Ставимо каструлю на вогонь. Як закипить, знімаємо піну.
3. Додаємо кетчуп та олію.
4. Очищаємо від хвостиків кабачки, нарізаємо їх півколами, додаємо в каструлю. Коли лечо закипить, перемішуємо та варимо 10 хвилин.
5. Додаємо нарізану півкільцями цибулю і варимо ще 10 хвилин, помішуючи. Останнім додаємо часник та оцет, готуємо ще 2-3 хвилини та вимикаємо.
6. Лечо розливаємо по чистих банках та закриваємо кришками. Ставимо банки на старий махровий рушник денцем вгору, накриваємо чимось теплим і залишаємо так до повного остигання.





На правах реклами