Ми у Facebook
28.01.2024, 20:19

Нещодавно йому аплодували, а сьогодні підтвердили смерть, - загинув актор Рівненського драмтеатру

Страшну новину про загибель повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook директор Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Володимир Петрів.

Іще зовсім нещодавно рівненська публіка аплодувала йому на сцені, а тепер місто сколихнула страшна новина про його смерть. На війні загинув актор Рівненського театру Володимир Федінчук.

Інформацію про це вже оприлюднили на офіційному сайті театру:

"22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області загинув наш Володимир Федінчук Ще місяць тому він одягав костюм і йшов на сцену, до вас... А потім вбрав однострій і пішов на фронт. Не у штаб, не в учебку. Не туди, де сухо і тепло. На нуль... Він не вмів інакше. Не вмів "у півноги"... ...Ні в житті Ні на сцені Ні на війні. Тепер ми маємо ще одного Янгола Охоронця на небесах і незагоювану рану у наших серцях. А ще питання без відповіді "Чому?" Володю, відмовляємось вірити..."



Тим часом у соцмережах Рівняни і не тільки почали публікувати свої спогади про Володимира.

«ТИ ніколи не стояв на місці.
Ніколи не зупинявся перед перешкодами.
Завжди йшов вперед і діяв.
Якщо й спотикався, то швидко підводився.
ТИ вмів підтримати й сказати: "Не парся. Зараз все регульнем".

ТОБІ завжди було не всеодно.
ТИ горів новими ідеями і запалював серця інших.
Мудрий не по роках і тільки за правду.
Щирий і відвертий.
Люблячий і дбайливий чоловік. А ще закоханий в життя, театр і Україну.

Поцілований Богом талановитий актор з блискучим творчим майбутнім.

"Якщо не я, то хто?", сказав ТИ
і став на захист Батьківщини.

Догорав 2023. ТИ зустрів 2024-ий "на нулі". ТИ писав, що знаєш запах бою, що понад тиждень не вилазив з окопу, що бачив, як побратимів посікло осколками, а потім сам відчув біль в скаліченій руці.

І раптом ТИ зник. Зв'язок обірвався, але надія жила.
А потім звістка: ТЕБЕ більше немає з нами.
ТИ загинув, як герой. В бою.

Володю, бракує слів.

Лиш низький уклін і безкінечна шана.

Нехай ТОБІ буде добре поряд з Господом у Царстві Небесному.» - написав на своїй сторінці директор театру Володимир Петрів.



"Щирі співчуття всьому колективу Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр , колегам, друзям, родині. Володимир Федінчук був щирою, доброю людиною, та професіоналом своєї справи, скільки ще чудових ролей він міг би зіграти, але війна його забрала так швидко...
Спи спокійно друже... Героям слава!" - відзначила Ганна Аілінчій.



"Нестерпно щемливий біль…
🙏🙏🙏 Загинув Володимир Федінчук…- актор Коломийського академічного драматичного театру ім Озаркевича, Рівненського академічного музично-драматичного театру, учасник народного ансамблю танцю «Сварга», надзвичайно талановитий, життєрадісний, амбітний та доброї душі Людина, ВОЇН…
Нехай мене Бог простить…щоб здохли ці прокляті москалі,що ніяк не нажеруться нашої крові…
Неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати. Та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його.
🙏 Нехай душа загиблого Володимира знайде вічний спокій…🙏
Герої не вмирають! Та,нажаль, вже дуже багато поховали ми їх…
Вічна пам’ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!" - пише Мирослава Воротняк.

"Володя…..
Я відмовляюся в це вірити 💔😔
Світла памʼять 🕯️💔 " - написала Яся Пилипчук.

"За Україну... за всіх нас загинув актор Рівненського обласного академічного музично-драматичного театру Володимир Федінчук... Тяжко повірити всім хто його знав, хто приходив на нього до театру... здається зовсім недавно Володя був по ту сторону камери під час зйомки мого фільму "Гамлет Світла", а сьогодні така звістка... У скількох виставах він міг зіграти, у скількох фільмах знятися... Світла Вічна пам'ять справжньому Актору та Герою..." - пише директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Віктор Булига.



Володимир Федінчук народився 20 грудня 1992 року. У 2012 році закінчив Теребовлянське вище училище культури, у 2015 - Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю "Театральне мистецтво". З 2011 працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театру. У Рівненському театрі з 2016 року.

Глядачам відомий за багатьма різноплановими ролями, зокрема за роллю Енея в "Енеїді". Останньою його роллю став Скрудж у молодості у виставі "Скрудж. Різдвяна історія"... Фото із виступу Володимир публікував у себе на сторінці іще 10 грудня...



А вже 24 грудня 2023 року опублікував фото в однострої з коротким підписом "Боріться. Поборете".



Щирі співчуття рідним нашого Героя. Більше інформації про дату прощання та поховання Володимира Федінчука буде відомо згодом.





На правах реклами