Ми у Facebook
29.01.2024, 16:26

В Рівненській області пошкоджено меморіальну дошку для єврейських жертв нацистських репресій

У Рівненській області чоловік пошкодив меморіальну дошку, встановлену для вшанування пам'яті євреїв.
До перевірки інформації від СБУ регіону стосовно розповсюдженого відео у месенджері, що зафіксувало пошкодження пам'ятного знаку в урочищі "Папірня" 28 січня, вирушив поліцейський офіцер Соснівської тергромади.

Про це повідомила пресслужба поліції Рівненщини. Після прибуття на місце події підтвердився факт: невідома особа пошкодила меморіальну дошку, встановлену євреям із Соснового-Людвиполя, які стали жертвами нацистських репресій. Для документування цього кримінального правопорушення була відправлена слідчо-оперативна група.

Під час огляду місця події та вивчення відеоматеріалів поліцейські встановили, що невідомий чоловік ударом ноги пошкодив одну з ідентичних стел пам'ятника, яка внаслідок удару розкололася на дві частини.

Слідчі, розслідуючи цей випадок осквернення та руйнування пам'ятника, який був зведений для вшанування тих, хто відстоявся нацизму під час Другої світової війни, занесли інформацію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 297 Кримінального кодексу України.

Поліцейські проводять слідчі дії та розшукові заходи для встановлення особи зловмисника. Також вони звертаються до громадян, які мають інформацію чи були свідками цього злочину, з проханням телефонувати на лінію 102. Санкції за цю статтю передбачають обмеження або позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.





На правах реклами