Ми у Facebook
29.01.2024, 19:39

Скільки грошей з бюджету виплатили військовим Рівного

Про те, скільки коштів виплатили військовим з бюджету міста та як їх оформити - читайте у матеріалі.


Війна в Україні почалась не у 2022, а в такому далекому тепер 2014 році. І хоч досі прийнято офіційно називати її антитерористичною операцією, військовослужбовці, які несли службу у районах, де точилися бої, отримали статус учасника бойових дій. А Рівне вже не один рік розробляє місцеві програми підтримки ветеранів. Вони додаткові та не виключають також державних виплат.

Діяли такі програми і до початку повномасштабного вторгнення. Тепер же їх кількість не зменшилась, а фінансування, навпаки, збільшили. Адже і захисників, які мають статус “учасника бойових дій”, інвалідність чи хворобу внаслідок війни стає, на жаль, тільки більше.

Саме на них більшою мірою орієнтована комплексна міська соціальна програма «Турбота». Зокрема, нею передбачено проведення виплат мешканцям Рівненської міської територіальної громади, а саме:

- військовослужбовцям або одному з членів його сім'ї для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, які брали участь в АТО та ООС та участь у Заходах з оборони України. Така виплата здійснюється за період їхньої безпосередньої участі в названих заходах і до встановлення статусу учасника бойових дій. Загалом за кожен місяць перебування в зоні бойових дій здійснюється виплата в розмірі 500 гривень;
- військовослужбовцям, які уклали перший контракт на проходження військової служби в Збройних Силах України, були відібрані та направлені до військової частини з Рівненського об'єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Їм здійснюються одноразові виплати в розмірі 10 тисяч гривень;
- військовослужбовцям, які отримали поранення, контузії, каліцтва, травми, захворювання під час безпосередньої участі в Заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією російської федерації проти України. Таким військовим здійснюються одноразові виплати в розмірі від 10 тисяч гривень до 20 тисяч гривень.

Скільком же захисникам та захисницям України провели виплати у 2-23 році, розповіли у Департаменті соціальної політики Рівного.

Так, 433 військовослужбовцям за період їхньої безпосередньої участі в АТО/ООС/Заходах оборони України для часткової компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг, до встановлення статусу УБД або особи з інвалідністю внаслідок війни, в загальному виплатили 1 мільйон 195 тисяч гривень.

82 військовослужбовцям, які уклали перший контракт із ЗСУ, були відібрані та направлені до військової частини з Рівненського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки виплатили 1 мільйон 18 тисяч 633,52 гривень.

354 військовослужбовці, які отримали поранення, контузії, каліцтва, травми, захворювання під час оборони України, отримали одноразову виплату на загальну суму 8 мільйонів 248 тисячі 447 гривень.

20 особам, які брали безпосередню участь у забезпеченні проведення АТО та ООС чи в Заходах з оборони України, які визнані учасниками війни згідно з пунктом 13 статті 9 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту", здійснена одноразова виплата на загальну суму 20 тисяч гривень.

178 особам з інвалідністю внаслідок війни, інвалідність яких пов’язана з травмами, пораненнями, каліцтвами, захворюваннями, отриманими під час безпосередньої участі в АТО та ООС чи в Заходах з оборони України отримали одноразову виплату до відзначення дня Захисників та Захисниць України на загальну суму коштів 178 тисяч гривень.

19 особам з інвалідністю внаслідок війни І групи, інвалідність яких пов’язана з травмами, пораненнями, каліцтвами, захворюваннями, отриманими під час безпосередньої участі в АТО та ООС чи в Заходах з оборони України здійснені щомісячні виплати в розмірі 2093,00 гривень на загальну суму 395 тисяч 598 гривень.

5 ветеранам війни – добровольцям, які брали участь в антитерористичній операції, в захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході України, відповідний статус яким встановлено згідно з рішенням комісії із надання статусу ветерана війни – добровольця, учасника бойових дій, який брав участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на Сході Україні, утвореної відповідно до розпорядження голів обласної державної адміністрації та обласної ради від 25.05.2017 № 284/40 для вирішення соціально-побутових питань здійснена одноразова виплата в розмірі 10 тисяч гривень(загальна сума виплат — 62111,80 грн.).

Для отримання виплат в 2024 році заяви та документи подаються до управління у справах ветеранів Департаменту соціальної політики Рівненської міської ради, Соборна,12 кабінети 11,12.

Контактний телефон 0671123218.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ