Ми у Facebook
02.02.2024, 12:07

МОЗ розкрило інформацію про епідемічний поріг на Рівненщині

На 31 січня було зафіксовано перевищення епідемічного порогу в областях: Житомирській, Хмельницькій та Чернівецькій, повідомили представники МОЗ.
Протягом минулого тижня, з 22 по 28 січня, ГРВІ, грип та COVID-19 виявили у 185 402 українців, з них 96 120 - діти до 17 років. Протягом цього періоду COVID-19 було діагностовано у 3 492 пацієнтів.

Лікарі повідомили про 34 смерті серед пацієнтів із коронавірусною інфекцією та 8 випадків серед грипу. Усі померлі не отримали щеплення від грипу та не були вакциновані проти COVID-19.

П'ять областей - Вінницька, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернігівська - перебувають на середньому рівні. У інших регіонах зафіксовано неепідемічний рівень.

Нагадуємо: грип починається зі стрімкого підйому температури, а респіраторні симптоми, такі як кашель, утруднене дихання та біль у горлі, долучаються пізніше. У випадку COVID-19, навпаки, спостерігається спочатку респіраторний синдром. При перших ознаках хвороби важливо звертатися до сімейного лікаря, уникати самолікування та дбати про безпеку родини та колег (залишатися вдома, використовувати власний посуд).









На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ