Ми у Facebook
03.02.2024, 07:43

Польські фермери попередили про страйк: з 9 лютого всі пункти пропуску між Україною та Польщею будуть заблоковані

Фото ілюстративне

Представники польської аграрної організації "Solidarnośc" повідомили, що починаючи з п'ятниці, 9 лютого, з 10:00 буде розпочато блокаду на всіх пунктах пропуску. Про терміни тривалості блокади наразі немає конкретної інформації.
Фермери вирішили розпочати загальний страйк через «рішення Брюсселя щодо імпорту сільськогосподарської продукції з України та пасивність польського уряду».

Зокрема, польські аграрії висловлюють своє незадоволення рішенням Єврокомісії щодо продовження торговельної угоди ЄС з Україною до червня 2025 року.

«Наш терпець увірвався. Позиція Брюсселя в останній день січня 2024 року є неприйнятною для всієї нашої аграрної спільноти», – пише у заяві NSZZ Rolników Indywidualnych «Solidarność».

Активісти настоюють на тому, що вони не приймають європейську "зелену угоду", стратегію ЄС "від ферми до столу" та спільну аграрну політику в їхньому поточному вигляді. Фермери стверджують, що польський уряд повинен розробити чіткий план для сільськогосподарського виробництва, забезпечення прибутковості, реконструкції польського переробного сектору та торгівлі. Аграрії попереджають, що вони будуть боротися за свої інтереси до самого кінця.

Крім блокування усіх пунктів пропуску на польсько-українському кордоні, у деяких воєводствах планується тимчасове перекриття доріг, яке триватиме з 9 лютого по 10 березня.






На правах реклами