Ми у Facebook
03.02.2024, 20:20

Які православні свята будуть у лютому 2024

Вчора, 2 лютого, за новоюліанським календарем, відзначали велике дванадесяте свято Стрітення Господнього, яке завершує сорокаденний різдвяний цикл. А уже сьогодні, 3 лютого, вітають Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія – з п’ятою річницею його інтронізації та з його 45-літтям.
А ще вшановуватимуть пам՚ять святителя Феодосія, архієпископа Чернігівського, благовірного князя Костянтина Острозького, великомученика Федора Тирона, благовірного князя Київського Ярослава Мудрого, інших угодників Божих.




Останній недільний день лютого через читання притчі про митаря і фарисея також розпочне приготування до подвигів Великого посту.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у мережі Фейсбук.

"Окрім церковних спогадів лютий для всіх нас є памʼятним через трагічні події на Майдані десятилітньої давнини, зокрема – розстріл мирних протестувальників, нашої «Небесної сотні». І безперечно, що для всіх українців чорною датою в календарі позначений день 24 лютого, коли два роки тому росія розпочала своє криваве повномасштабне вторгнення в нашу державу. Молитимемось за упокоєння душ полеглих та за якнайшвидшу перемогу над ворогом і утвердження справедливого миру. Боже Великий, Єдиний, нам Україну храни!" - зазначаються у повідомленні.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ