Ми у Facebook
07.02.2024, 10:00

Біль втрати і надія на порятунок: Завдяки донору з Рівненщини врятують п`ять життів

Нещодавно Дубенська міська лікарня була в епіцентрі суспільної уваги всього західного регіону.
В ніч з 27 на 28 грудня в умовах нашої лікарні відбувся мультиорганний забір від посмертного донора.

Колосальна робота у підготовці фахівців, комплектування АІТ та хірургічного відділень відповідним устаткуванням, злагодженість персоналу, робота юридичного відділу, комунікація з провідними спеціалістами галузі.

Майже 12 годин спільної роботи і як результат – 5 врятованих життів.

Реципієнти вже одужують.

Трансплант-координатор Дубенської міської лікарні Роман Чучак розповів деталі події на сторінці медзакладу у Фейсбук:

- Наслідуючи досвід розвинених Європейських країн та США, де донорство та трансплантація ввійшли в буденний ритм життя, Україна в цей непростий час стрімкими кроками, попри всі перешкоди розвиває трансплантологію. З кожним днем зʼявляються нові підготовлені фахівці в даній галузі, все більше лікарень стають укомплектованими для проведення забору органів та пересадки, розвиваються центри трансплант-координації, підвищується суспільна обізнаність та розуміння важливості даної теми.

Напередодні 2024р Дубенська міська лікарня стала епіцентром суспільної уваги всього західного регіону. В ніч з 27 на 28 грудня в умовах нашої лікарні відбувся мультиорганний забір від посмертного донора. Завдяки доброті, людяності та милосердю родина донора прийняла таке непросте, але вкрай важливе рішення, завдяки якому ми отримали змогу врятувати життя 5-ти наших співвітчизників. Ми щиро співчуваємо Вашій втраті та схиляємо голови перед Вашим вибором. Сподіваємося, що врятовані життя помʼякшать біль втрати та зігріють Ваші серця.

Ми довго готувалися до цього і ми це зробили. Колосальна робота у підготовці відповідних фахівців, комплектування АІТ та хірургічного відділень відповідним устаткуванням, злагодженість персоналу, робота юридичного відділу, комунікація з провідними спеціалістами галузі. Перебуваючи у вирі почуттів: з одного боку біль втрати, з іншого трепетна надія на порятунок людських житів. Це власне і є те, заради чого ми так довго вчилися…

Я, як трансплант-координатор Дубенської міської лікарні, хочу висловити слова щирої вдячності Загрійчук Михайло Степанович (Волинська ОКЛ), Тодуров Борис Михайлович (Інститут серця МОЗ), Попов Олексій Олегович (ННЦ ХІТ їм. Шалімова), Шепіль Роман Любомирович (Лікарня ім. Святого Пантелеймона м. Львів), зав. відділенням АІТ Клименко Юрій Іванович, зав. відділенням неврології Мишляєв Юрій Марянович, зав. відділенням хірургії Ковбасюк В.С, адміністрацію лікарні (Красовський Віктор Владиславовичу, Безкоровайна Ірина Степанівна), середній та молодший медичний персонал. Майже 12 годин нашої спільної роботи, яку я мав честь координувати, залишилися не даремними. На сьогодні можна сміливо сказати- реципієнти одужують, а отже у нас все вдалося. Сподіваюся, що ця велика подія для всього Дубенського району розкриє важливість теми трансплантації та дасть натхнення нашим спеціалістам на подальший розвиток! Слава Україні!






На правах реклами