Ми у Facebook
11.02.2024, 17:43

Як приготувати соус до спагетті: 8 простих рецептів

Знаєте, чому паста сторіччями не набридає італійцям? Все тому, що вони постійно заправляють її різними соусами. Звичайно, такий спосіб подачі цієї легендарної страви, як «залити кетчупом та посипати сиром», італійці не сприймають.
Натомість місцеві господині багато часу приділяють заправці. Вони знають, як приготувати соус так, щоб від пасти було не відірватися.

Якщо ви думаєте, що оригінальні італійські соуси до пасти надто складні для щоденного приготування, дуже помиляєтеся. Наша редакція зробила добірку швидких та простих заправок, які зроблять ваші макарони справжньою ресторанною стравою. Ознайомтеся з рецептами та приступайте до готування!

Вершковий соус

Вам знадобиться
150 г вершкового масла
100 мл вершків
1 жовток
200 г пармезану
0,5 л молока
2 ст. л. пшеничного борошна
100 г моркви
Кроки приготування

У сотейнику з товстим дном розтопіть олію. До нього додайте борошно і обсмажте її до золотистого відтінку. Далі повільно влийте тонким струмком молоко. Варіть соус, постійно помішуючи, до 10 хвилин.

Тепер додайте в сотейник вершки, подрібнений на дрібній тертці сир та сирий жовток. Посоліть і поперчіть до смаку. Доведіть соус до кипіння, а потім додайте до нього дрібно натерту моркву. Можна подавати до столу!

Грибний соус
Вам знадобиться
0,5 кг печериць
5 ст. л. вершкового масла
3 ст. л. оливкової олії
2 цибулини

Кроки приготування
У глибокому сотейнику з товстим дном розігрійте олію. У ньому обсмажте дрібно рубану цибулю. Далі додайте в сотейник подрібнені гриби і, ретельно перемішуючи, обсмажуйте їх, доки випарується вся волога.

Тепер перелийте у сотейник вершки. Посолити і поперчити соус, перемішати. Протушкуйте заправку на повільному вогні хвилин 8. За цей час вона повинна загуснути.

Сирний соус до пасти
Вам знадобиться
150 мл молока
1 скл. натертого твердого сиру
5 ч. л. копченої паприки
0,5 ч. л. орегано

Кроки приготування
У сотейнику підігрійте молоко, не доводячи до кипіння. Потім пересипте сир, натертий на дрібній тертці, постійно помішуючи суміш. Коли сир почне плавитися, зніміть сотейник із вогню, не припиняючи помішувати.

Соус майже готовий. На цьому етапі в нього слід ввести сіль із перцем та спеції. Заправка має придбати ніжну шовковисту консистенцію з легкими вкрапленнями трав.

Томатний соус на бульйоні
Вам знадобиться
200 мл курячого бульйону
4 помідори
1 солодкий перець
5 ст. л. томатної пасти
1 цибулина
1 ч. л. італійських трав
3 зуб. часнику
2 ст. л. оливкової олії
Кроки приготування
У сотейнику з товстим дном розігрійте олію. Обсмажте до м'якості перець з цибулею, нарізані дрібним кубиком. Далі додайте до овочів подрібнені в блендері помідори та рубаний часник.
Додайте в сотейник бульйон. Перемішайте соус і протушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин. Потім введіть у заправку томатну пасту та спеції. Перемішайте та варіть соус до загусання: близько 20 хвилин.

Томатний соус з м'ясним фаршем
Вам знадобиться
0,5 кг яловичого фаршу
0,5 кг помідорів
2 солодких перцю
2 цибулини
1 ст. л. базиліка
5 зуб. часнику
2 ст. л. цукру
1 ч. л. орегано
3 ст. л. оливкової олії
Кроки приготування
У сотейнику з товстим дном розігрійте оливкову олію. Додайте фарш і підсмажте його, помішуючи, до золотистого кольору. Потім введіть у сотейник дрібно порубану цибулю, часник та болгарський перець.
Протушкувати м'ясо з овочами близько 7 хвилин, регулярно помішуючи. Додайте до соусу подрібнені в блендері томати (підійдуть як свіжі, так і консервовані у власному соку), цукор та трави.
Посоліть і поперчіть суміш на смак. Гасіть соус до 40 хвилин на маленькому вогні, поки він не стане густим. При цьому накривати кришкою сотейник не потрібно.

Соус на основі песто
Вам знадобиться
1 пуч. базиліка
4 ст. л. кедрових горішків або подрібнених кеш'ю
50 г пармезану
3 зуб. часнику
6 ст. л. оливкової олії
Кроки приготування
Базилік нарвіть руками і подрібніть у ступці разом із попередньо обсмаженими горішками, часником і сіллю великого помелу. Перемістіть цю суміш у чашу блендера.
Додайте до зелені з горіхами оливкову олію, чорний перець та натертий на дрібній тертці пармезан. Подрібніть інгредієнти блендер до стану пасти. Її використовуйте як соус до макаронів.

Соус для спагетті плутанина
Вам знадобиться
3 помідори
100 мл оливкової олії
4 філе анчоуса
20 маслин без кісточок
3 зуб. часнику
0,5 ч. л. пластівців чилі
3 каперси
2 ст. л. томатної пасти
Кроки приготування
У сотейнику з товстим дном розоряйте олію. Обсмажте в ньому до золотистого кольору подрібнений часник, а потім заберіть його. Додайте в сковороду подрібнені в блендері помідори і протушкуйте їх 5 хвилин.
Далі додайте до помідорів нарізані маслини і дрібно порубане філе анчоуса. Туди ж відправте каперси, пластівці чилі та томатну пасту. Протушкуйте соус хвилин 10, а потім заправте пасту.

Соус для спагетті з креветками
Вам знадобиться
15 креветок
6 зуб. часнику
1 цибулина
3 ст. л. рубаної петрушки
50 мл вершків
120 мл сухого білого вина
2 ст. л. оливної олії
1 ч. л. пластівців чилі
Кроки приготування
На сковороді на оливковій олії обсмажте до прозорості рубаний часник і цибулю з пластівцями перцю чилі. Потім влийте в сковороду вино та протушкуйте овочі 5 хвилин. Тепер додайте до них вершки. Гасіть все ще 3 хвилини.
Коли соус загусне, можна додати до нього відварені креветки та петрушку. Заправка до пасти готова!
Якщо ви вже зважилися перетворити свій обід на шедевр за допомогою смачного соусу, припускаю, що й до самостійного приготування пасти недалеко. На цей випадок за посиланням ви знайдете перевірений рецепт домашньої пасти.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ