Ми у Facebook
11.02.2024, 18:54

У Рівному презентуватимуть книгу "Розвідник" відомого полеглого Героя Тараса Давидюка

У Рівному презентуватимуть книгу "Розвідник", яка розповідає про Тараса Давидюка - рівнянина, пластуна, журналіста та військового, що загинув у російсько-українській війні.
Цю інформацію передав автор книги, культуролог і дослідник історії Волині Микола Федоришин. Він зазначив, що був знайомий з Тарасом ще з часів Помаранчевої революції, коли той очолював "Просвіту" у Народному домі. Дочка Тараса була пластункою, а пізніше його син став учасником Пласту, де сам Тарас виконував функції вихователя.

За словами Миколи Федоришина, книга "Розвідник" представляє собою краєзнавчий нарис у чотирьох розділах, присвячений Тарасу Давидюку як пластуну, громадському діячу, журналісту та воїну. Він відзначив, що ця особистість рідкісна, оскільки мало хто має такий глибокий сприйом дійсності через призму своєї душі. Федоришин закликав молоде покоління читати цю книгу, де чітко висвітлені патріотичні принципи Тараса Давидюка, що є доступними та зрозумілими, щоб кожна людина зрозуміла напрямок розвитку країни.

Тарас Давидюк був зв'язковим 33-го куреня Пласту імені Уласа Самчука. Презентація книги "Розвідник" відбудеться 23 лютого в Літературному музеї імені Уласа Самчука у Рівному. На експозиції буде представлена інформація про 33-й курінь, фотографії Тараса Давидюка, а також QR-код, за яким можна буде знайти нарис "Розвідник" на веб-сайті музею.





На правах реклами