Ми у Facebook
13.02.2024, 17:04

З 1 березня в Україні зміниться принцип виплат для ВПО

З початку березня в Україні буде введено новий підхід до продовження виплат для внутрішньо переміщених осіб. Змін зазнає загальний принцип, згідно з яким буде враховуватися загальний дохід всіх членів сім'ї переселенців.
Про це заявила перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак під час ефіру телемарафону.

Зазначається, що враховуватиметься загальний дохід на кожного члена сім'ї. Наприклад, якщо у дружини немає власного доходу, а чоловік має дохід у 100 тисяч гривень, то для розрахунку буде врахований дохід всієї родини.

"Відтепер для отримання допомоги братиметься до уваги сукупний дохід сім'ї, який з розрахунку на одного члена сім'ї має становити не менше ніж 9 444 грн, тобто чотири прожиткові мінімуми", - сказала Дар'я Марчак.

З 1 березня виплати автоматично продовжаться для пенсіонерів (якщо їхня пенсія не перевищує 9 444 гривень), осіб з інвалідністю та дітей-сиріт.

Тобто, цільова група включає громадян, які неможливо займатися працею і щодо них необхідна подальша державна підтримка. Додатково право на отримання допомоги матимуть сім'ї, що проживають у зоні бойових дій або в безпечних регіонах, де діти з якихось причин не можуть навчатися у школах особисто (офлайн), тож батьки зобов'язані надавати їм догляд та не можуть працювати. Такі особи повинні подати заяву для отримання допомоги, зауважила віце-міністрка.

Також на допомогу можуть розраховувати сім'ї, члени яких за останні півроку зареєструвалися в службі зайнятості, знайшли роботу або розпочали власний бізнес.

Чиновниця також зазначила, що дорослі громадяни працездатного віку, які не мають дітей і не займаються працею, не отримуватимуть допомогу. Вона підкреслила, що такі особи не мають жодних обмежень, які перешкоджають їм працювати, тому вони мають знаходити заняття та самостійно забезпечувати себе.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ