Ми у Facebook
14.02.2024, 11:08

Трансплантація серця у Рівному: НСЗУ законтрактувало один медзаклад області

Рівненська центральна міська лікарня підписала договір з Національної службою здоров'я України на пакет «Лікування дорослих та дітей методом трансплантації органів».
Про це повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Загалом пакет з трансплантації складається з трьох напрямків: надання медичних послуг у дотрансплантаційному періоді, безпосередньо трансплантація та надання медичних послуг у посттрансплантаційному періоді. Для кожного з цих напрямків передбачено певний обсяг коштів.

«На Рівненщині це поки єдиний заклад, який за кошти державного бюджету буде надавати такі послуги. Відповідно до пакету, таке втручання робитимуть поки на одному органі – серці. Тариф за трансплантацію залежатиме від трансплантованого органа: серця – понад 2 млн грн», - сказав Сергій Подолін.

Також він додав, що в закладі вже було здійснено 5 заборів серця і 4 пересадки. Такі втручання робилися у співпраці із фахівцями Національного Інституту хірургії та трансплантодогії імені О.О. Шалімова. Нині у медзакладі працює 2 лікарі транспланткоординатори та 3 лікарі-трансплантологи.





На правах реклами