Ми у Facebook
15.02.2024, 11:10

Сподобається усім: готуємо рибний пиріг за британським рецептом

У нашому рецепті рибний пиріг буде з тістом і овочами. Спробуйте приготувати його хоча б раз - і ця страва стане вашою улюбленою.
Інгредієнти (на 6 порцій):
Для тіста:
- Борошно пшеничне - 400 г
- Маргарин - 50 г
- Вода - 250 мл
- Сіль - за смаком

Для начинки:
- Риба біла, філе - 300 г
- Капуста білоголова - 300 г
- Морква - 1 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Спеції - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Петрушка - 20г

Процес приготування:
1. Капусту дрібно нашинкуйте, посоліть і тушкуйте. Цибулю і моркву почистіть, помийте, подрібніть і додайте в капусту. Протушкуйте ще 10-15 хвилин
2. Рибу помийте, поріжте шматочками, посоліть, додайте спеції та припустіть у сковороді 10 хвилин. Потім подрібніть рибу виделкою — має утворитися фарш. Змішайте капусту і рибний фарш, лишіть охолоджуватись.
3. Поки начинка охолоджується, зробіть тісто. Для цього в теплій воді розчиніть 30 г маргарину, додайте просіяне борошно, посоліть і замісіть тісто. Розділіть його на 2 частини. Кожну частину розкачайте в пласт.
4. Форму змастіть рештою маргарину і викладіть на дно пласт тіста, на нього рівномірно покладіть начинку. Накрийте другим пластом тіста і защипніть краї пирога. Верх поколіть виделкою.
5. Випікайте у духовці, розігрітій до 180°С, 60 хвилин. Дістаньте з духовки, почекайте, поки він охолоне до кімнатної температури.
6. Подавайте рибний пиріг теплим. Прикрасьте петрушкою.





На правах реклами