Ми у Facebook
18.02.2024, 08:34

В Україні зменшиться кількість соцвиплат

Верховна Рада має намір переглянути принцип нарахування соціальних виплат. Існуючу систему парламентарії вважаються застарілою.
На засіданні парламентського Комітету з питань економічного розвитку обговорюються зміни до існуючої системи соціальних виплат. Особливу увагу звертають на скорочення кількості отримувачів цих виплат.

Про це заявив народний депутат від "Слуги народу", голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха в інтерв'ю Укрінформу.

За його словами, депутати схиляються до того, що "держава повинна продовжувати надавати деякі соціальні послуги, але їх обсяг слід зменшити".

Він також відзначив, що в умовах війни та дефіциту бюджету необхідно переглянути цю систему, створивши більш збалансовану, яка враховуватиме сучасні реалії, а не ті, що склалися у 80-90-х роках.

Проте відзначив, що зменшення соціальних гарантій суперечить чинній Конституції і може спричинити негативну реакцію громадян.

"Це спадщина радянського періоду, закріплена в Конституції, де чітко вказано, що Україна - соціальна держава з багатьма соціальними гарантіями. Перше, що скажуть, це те, що ми порушуємо Конституцію, позбавляючи громадян соціальних прав", - сказав Наталуха.

При цьому політик не уточнив, які саме статті витрат в Раді планується зменшити.






На правах реклами