19.02.2024, 19:00
Такого ви ще не їли: як приготувати найсмачніший у світі манник на кефірі
Манник - це класичний східний десерт, який здавна завойовує серця гурманів своєю ніжною текстурою та чудовим смаком. Але що, якщо я вам скажу, що існує спосіб зробити цей смаколик ще більш неймовірним?
Дозвольте представити вам - манник на кефірі. Ця версія класичного рецепту приносить на стіл нові нюанси смаку та робить його ще більш ситним та ароматним.
Що робить манник на кефірі таким особливим? Секрет полягає у використанні кефіру, який додає тісту ніжність та легкість, а також збагачує його прісним присмаком. Крім того, кефір робить структуру манника більш повітряною, що робить його ще більш апетитним.
Отже, як саме приготувати цей неперевершений десерт? Ось простий рецепт, який ви зможете легко повторити вдома:
Інгредієнти:
2 склянки муки
1 склянка цукру
1 склянка кефіру
2 яйця
0,5 склянки вершкового масла (розтопленого)
1 чайна ложка розпушувача
Ванільний цукор або ванільний екстракт (за смаком)
Щіпка солі
Опціонально: смажені горіхи або сухофрукти для прикраси
Як приготувати манник:
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та підготуйте форму для запікання, змащуючи її вершковим маслом або використовуючи папір для випічки.
У великій мисці змішайте муку, цукор, розпушувач та сіль.
Додайте кефір, розтоплене вершкове масло та яйця. Змішайте до однорідності.
Якщо ви використовуєте ванільний цукор або ванільний екстракт, додайте його зараз.
Перемішайте опціональні смажені горіхи або сухофрукти до тіста для більш насиченого смаку.
Викладіть отриману масу в підготовлену форму для запікання.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин або до готовності, коли верх стане золотистим.
Після випічки залиште манник охолонути декілька хвилин перед тим, як подавати. Потім поріжте його на порції та прикрасьте за вашим бажанням.
Що робить манник на кефірі таким особливим? Секрет полягає у використанні кефіру, який додає тісту ніжність та легкість, а також збагачує його прісним присмаком. Крім того, кефір робить структуру манника більш повітряною, що робить його ще більш апетитним.
Отже, як саме приготувати цей неперевершений десерт? Ось простий рецепт, який ви зможете легко повторити вдома:
Інгредієнти:
2 склянки муки
1 склянка цукру
1 склянка кефіру
2 яйця
0,5 склянки вершкового масла (розтопленого)
1 чайна ложка розпушувача
Ванільний цукор або ванільний екстракт (за смаком)
Щіпка солі
Опціонально: смажені горіхи або сухофрукти для прикраси
Як приготувати манник:
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та підготуйте форму для запікання, змащуючи її вершковим маслом або використовуючи папір для випічки.
У великій мисці змішайте муку, цукор, розпушувач та сіль.
Додайте кефір, розтоплене вершкове масло та яйця. Змішайте до однорідності.
Якщо ви використовуєте ванільний цукор або ванільний екстракт, додайте його зараз.
Перемішайте опціональні смажені горіхи або сухофрукти до тіста для більш насиченого смаку.
Викладіть отриману масу в підготовлену форму для запікання.
Випікайте в попередньо розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин або до готовності, коли верх стане золотистим.
Після випічки залиште манник охолонути декілька хвилин перед тим, як подавати. Потім поріжте його на порції та прикрасьте за вашим бажанням.
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Категорія: Новини > Життя
Автор: Катерина МарченкоПереглядів: 822манник, "Готуємо вдома», "СмачнОГО!", дуже смачно, вдалий рецепт, бюджетний рецепт
Інші статті рубрики:
У Рівному попрощаються із лікарем-хірургом
![](/images/articles/2/small/1739784172.jpg)
Пішов із життя завідувач відділення хірургії КНП «Міська лікарня №2» РМР Андрій Володимирович Дягель.
переглядів: 719
Помер відомий рівненський викладач, артист і драматург
![](/images/articles/2/small/1739779398.png)
Пішов у засвіти яскравий представник української інтелігенції Олексій зворотній.
переглядів: 524
У Рівному можна буде щепитися біля супермаркету
![](/images/articles/2/small/1739734146.jpg)
Фахівці гарантують конфіденційність під час роботи з населенням.
переглядів: 319
Хто святкує день ангела 17 лютого?
![](/images/articles/2/small/1739728207.jpg)
За новим церковним календарем 17 лютого віряни вшановують пам’ять святого великомученика Теодора (Феодора) Тирона.
переглядів: 390
Відомий український поет і прозаїк опублікував потужний вірш
![](/images/articles/2/small/1671738078.jpg)
Поет, прозаїк та журналіст Василь Зима поділився з читачами своїм новим твором.
переглядів: 449