Ми у Facebook
23.02.2024, 15:00

У лютому помітно зріс рівень заробітної плати

За даними вакансій, опублікованих на Єдиному порталі вакансій, середній рівень заробітної плати в Україні в лютому 2024 року майже досягає 19 тисяч гривень.
Ця інформація була надана в.о. директора Департаменту реалізації політики зайнятості Державного центру зайнятості Оленою Мельник.

Експерти пояснили, що дані про зміни у рівні заробітної плати вони відстежують через Єдиний портал вакансій, який був створений у вересні 2022 року. Цей портал збирає інформацію від Державного центру зайнятості та ще 6 інших сервісів, таких як work.ua, robota.ua, jrc.ua, і щодня публікує загалом 200 тисяч вакансій.

Середня зарплата, яку вказують у вакансіях на цьому порталі, є показником рівня оплати праці в країні. У третьому кварталі 2023 року середня зарплата зросла на 23% у порівнянні з попереднім роком і склала 17,9 тисяч гривень за даними Державної служби статистики.

На ринку праці в Україні спостерігається помітне зростання конкуренції. У січні 2024 року цей показник виявився на 42% вищим, ніж у грудні 2023 року. Найбільш складно влаштуватися на віддалену роботу в галузі IT, тоді як представникам робітничих професій та медикам найлегше знайти місце.

Аналітики вказують на значне зростання конкуренції, пов'язане зі збільшенням кількості резюме на 24%. Українці також активно шукають дистанційну роботу, і конкуренція за такими вакансіями вп'ятеро перевищує середній показник.





На правах реклами