Ми у Facebook
24.02.2024, 12:28

У Рівненському діагностичному центрів безкоштовно лікуватимуть безпліддя

Рівненський обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. Віктора Поліщука увійшов до переліку медичних закладів, де в рамках Програми медичних гарантій надаватимуть безоплатні послуги з лікування безпліддя.
У 2024 році лікування безпліддя в Україні включено до Програми медичних гарантій (ПМГ) і фінансуватиметься за рахунок державних коштів. На цей напрямок у бюджеті ПМГ передбачено понад 1,87 мільярда гривень. Ці кошти планується використати для проведення 30 тисяч циклів лікування безпліддя. Враховуючи, що середні показники успішності становлять близько 30%, можна очікувати народження 10 тисяч новонароджених українців. Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

«Народжуваність в Україні падає не перший рік, а війна призвела до погіршення ситуації. Для того, щоб допомогти людям, які мріють відчути радість батьківства, ми запустили програму лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій. За один цикл штучного запліднення держава платитиме понад 60 тис. грн. Такий тариф – абсолютно ринковий та дозволяє залучати і державні, і приватні медичні заклади. Наразі законтрактовано 12 медзакладів», – повідомив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Зараз безкоштовні медичні послуги з лікування безпліддя у межах Програми медичних гарантій будуть надаватися 12 закладами охорони здоров'я, які недавно були укладені контракти з Національною службою здоров'я України. Ці медичні заклади розташовані у шести областях України (Київській, Дніпропетровській, Львівській, Одеській, Чернівецькій та Рівненській) та у місті Києві.

Перелік медзакладів, які матимуть контракти з НСЗУ на медпослуги за пакетом «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій» буде оновлюватися.





На правах реклами

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ