Ми у Facebook
24.02.2024, 18:00

Яка кількість дітей хоче навчатися в українських вишах

Висловили бажання отримати освіту в Україні та продовжувати навчання після закінчення школи 77% учнів, із них 60% виражають бажання здобувати знання саме в українських освітніх установах.
Такі висновки випливають із дослідження "Війна та освіта. Два роки повномасштабного вторгнення", яке було проведено за підтримки Міністерства освіти та науки України (МОН) та Програми підтримки реформ в Україні (ULEAD з Європою) спільно з агентством VoxPopuli Agency.

Відзначимо, що уряд визнав важливість цих результатів і включив питання реформування освіти в перелік пріоритетів у Плані дій на 2024 рік, який вже отримав затвердження від Кабінету Міністрів. Згідно з цим планом, планується вкладення 2,5 мільярдів гривень на облаштування укриттів, створення служби освітньої безпеки в чотирьохстах закладах освіти та виділення 1,5 мільярда гривень на розвиток Нової української школи.

Додатково, планується модернізація професійно-технічної освіти з запуском 80 навчально-практичних центрів для навчання фахівців, які відповідають вимогам ринку праці та мають сучасні галузеві знання.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ