Ми у Facebook
28.02.2024, 22:01

Як очистити старий килим від плям: підуть навіть найглибші забруднення

Старі килими можуть набирати багато плям та забруднень з часом, особливо якщо їх не доглядали належним чином. Однак, навіть найглибші забруднення можна видалити, якщо застосувати правильні методи очищення.
Нижче подано кілька ефективних порад, які допоможуть вам очистити ваш старий килим від плям і повернути йому колишню привабливість.

1. Почніть зі знімання пилу та сміття.
Перш ніж приступити до видалення плям, необхідно побрати пил і сміття з поверхні килима. Для цього використовуйте пилосос з насадкою для килимів, щоб ефективно видалити всі дрібні частинки.

2. Використовуйте м'який чистильний засіб.
Для найкращих результатів використовуйте м'який чистильний засіб, який не пошкодить волокна килима. Можна зробити власний розчин, змішавши теплу воду з невеликою кількістю м'якого миючого засобу, такого як рідке мило або безамоніаковий очищувач.

3. Тестируйте засіб на невидимій ділянці.
Перш ніж наносити чистильний засіб на велику площу килима, зробіть тестовий зразок на невидимій ділянці, щоб переконатися, що він не пошкодить кольори або текстильні волокна.

4. Дбайливо обробляйте плями.
Нанесіть невелику кількість чистильного засобу на пляму та аккуратно витріть її м'якою губкою або чистою тканиною. Уникайте натискання та тертя, що може пошкодити волокна килима.

5. Видаліть запахи за допомогою соди.
Якщо килим має неприємний запах, посипте його содою на кілька годин або навіть на ніч, а потім виберіть соду за допомогою пилососа. Сода допоможе вбити бактерії та видалити запахи.

6. Промийте килим чистою водою.
Після обробки плям та запахів промийте килим чистою водою, щоб видалити залишки миючого засобу. Використовуйте віджимну губку або чисту тканину для вбирання води.

7. Дайте килиму підсохнути.
Після очищення дайте килиму повністю підсохнути перед тим, як повертати його на місце. Забезпечте доступ до повітря та вентиляції, щоб прискорити процес сушіння.





На правах реклами