Ми у Facebook
29.02.2024, 11:03

Українські фехтувальники у четвірці найсильніших

ілюстративне фото з sport.rayon.in.ua

Українські фехтувальники увійшли в топ-4 за результатами командних змагань. Перший день командного чемпіонату в юніорській категорії пройшов у Неаполі, Італія. 28 лютого у змаганнях за медалі брали участь шпажисти, рапіристи та шаблісти.
Найкраще цього дня виступила збірна України у фехтуванні на шпагах. Даніїл Мазур, Максим Перчук, Дмитро Плаксін і Роман Самойлов почали з перемоги над Туреччиною (45:36) у 1/8 фіналу, а потім здолали Францію (45:51), готуючись до протистояння з Італією у боротьбі за вихід у фінал. Протягом всієї зустрічі з італійцями українці тримали перевагу, але вирішальний бій між Перчуком та Маттео Галассі, четвертим за рейтингом юніорів, завершився перемогою італійця з різницею в п'ять ударів – 12:7 (36:38), що дозволило Італії прорватись до фіналу. Потім українці змагалися із Ізраїлем за "бронзу". Незважаючи на перемогу Мазура над Єгонатом Ламбреєм Мессікою в заключному бою (9:7), українським фехтувальникам не вдалося здобути перемогу у прямому протистоянні за третє місце. Ізраїль виграв із рахунком 45:43, а збірна України потрапила до четвірки найкращих серед 22 учасниць.

Українські рапіристки Аглая Борисова, Крістіна Петрова, Мілана Степовик і Анастасія Єрофєєнко показали 11-е місце в командному заліку. У поєдинку за вихід до топ-8 вони програли Ізраїлю (33:34), перемогли шведок (45:25) у боротьбі за 9-16 місця, поступились німкеням (37:40) і перемогли збірну Туреччини з мінімальним відривом (45:44).

Щодо команди шаблісток, то українська четвірка в складі Софії Головкіної, Вікторії Коротченко, Валерії Моренець-Кубанської та Майї Величко посіла десяте місце. У 1/8 фіналу вони програли Німеччині (34:45), перемогли іспанок (45:38) і поступились туркеням (38:45).

Нагадаємо, що останнього дня кадетського та юніорського чемпіонату Європи на доріжці вийдуть шпажистки, рапіристи і шаблісти, щоб визначити найсильніших у командному турнірі серед юніорів.

За повідомленням з Національної федерації фехтування України





На правах реклами