Ми у Facebook
02.03.2024, 11:23

Інновації у системі надання субсидій для оплати комунальних послуг

Українська влада розглядає можливість внести інновації у систему надання субсидій для оплати комунальних послуг. Міністерство соціальної політики пропонує зміни в порядок призначення житлових субсидій, які стосуються осіб з заборгованістю за комунальні послуги.
Відповідний проєкт постанови Кабінету Міністрів був оприлюднений для обговорення на веб-порталі Федерації профспілок України (ФПУ). Згідно з цим документом, встановлюється умова не надавати субсидії, якщо у громадян є прострочена на три або більше місяців заборгованість з оплати будь-якої з житлово-комунальних послуг, і якщо сума боргу перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень).

На даний момент система субсидій не дозволяє отримати допомогу тим споживачам, які мають заборгованість за всіма житлово-комунальними послугами, і сума їх боргу перевищує 680 гривень.

Також пропонується нова норма, згідно з якою в разі смерті члена сім'ї особи зі складу домогосподарства уповноважені органи можуть самостійно переглянути житлову субсидію з місяця, наступного за місяцем, у якому відбулася смерть, без звернення заявника.

Також запропоновані зміни в порядку проведення перерахунку розміру пільг у разі смерті члена сім'ї пільговика, незалежно від того, чи була подана відповідна заява пільговиком.





На правах реклами